donderdag 9 juli 2015

Meisje in de trein breekt records

Het meisje in de trein van Paula Hawkins is een ongelofelijke mega bestseller. Lange tijd stond Dan Brown ver bovenaan met zijn Da Vinci Code qua verkoopcijfers, maar Paula Hawkins verbrak ze.
De thriller van Paula Hawkins kwam voorbij de  800.000 verkochte exemplaren in Groot-BrittanniĆ« en Ierland. Bovendien is het eerste boek dat twintig weken achtereen op de eerste plaats van de bestsellerlijsten staat. 
In Engeland kwam Het meisje in de trein  uit in januari van 2015.  De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan meer dan veertig landen. Sinds begin mei is het boek ook bij ons te koop. Het verblijft inmiddels al negen weken achter elkaar in de bovenste tien van de Bestseller 60. VN Detective & Thrillergids bombardeerde het boek tot Thriller van het Jaar. De opnamen voor de verfilming van het boek door DreamWorks beginnen later dit jaar. 
Het boek heeft zowel veel voor- als tegenstanders onder echte thrillerlezers. Mijn recensie bevindt zich http://thrillerlezers.blogspot.nl/2015/06/paula-hawkins-het-meisje-in-de-trein.html.
Ik ben echt fan van het boek en zeer benieuwd of de film mij ook zo in de ban kan houden.
Hawkins verhaalt in haar debuut over Rachel, een gescheiden vrouw met een problematische verhouding met alcohol. Ze neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen. De trein stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Ze bekijkt elke ochtend een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en geeft de namen Jess en Jason. Hun leven is  in haar ogen  perfect. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten