donderdag 30 juli 2015

Ik ga op vakantie en neem mee..... Kim Moelands

Zomertips van Kim Moelands

Kim bracht dit jaar De vrouw in de spiegel uit. Een boek dat ik op mijn lijstje van lievelingsboeken heb staan dit jaar. Kim geeft hier haar tips voor u om te lezen:

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Wat mij betreft een echt vakantieboek. Vlot geschreven, psychologisch en niet al te ingewikkeld. In dezelfde categorie vallen ook Disclaimer van Renee Knight en Onder je huid en Denk aan mij van Sabine Durrant. 

De Grenzeloze – Jussi Adler-Olsen
Ik ben een groot fan van serie Q en heb ook De Grenzeloze weer met veel plezier gelezen.

Millenium trilogie – Stieg Larsson
In opmaat naar Millenium 4- Wat ons niet zal doden de eerste 3 delen in deze serie afstoffen en herlezen.

Mooie meisjes – Karin Slaughter
Een spannend en gruwelijk verhaal zoals we dat van Karin Slaughter gewend zijn. Dit boek maakt geen onderdeel uit van een serie en is dus los te lezen.

De slaap en de dood – A.J. Kazinski
Veel goede dingen over gehoord en het boek kreeg 5 sterren in de VN-thrillergids. Ik hoop er binnenkort zelf aan te beginnen.

De geheugenman – David Bladacci
Het eerste deel in een nieuwe serie met in de hoofdrol politierechercheur Amos Decker, dus voor mensen die nog nooit iets van Baldacci hebben gelezen een mooi instapmodel. Baldacci’s thrillers zijn eigenlijk altijd wel spannend en soms zo heerlijk over the top Amerikaans.



De nacht van de vogels – Kate Mosse
In het kader van historische thrillers vind ik Kate Mosse een fijne. Haar eerste boek Het verloren labyrint maakte destijds veel indruk op me. Haar nieuwste boek De nacht van de vogels ligt klaar. In dezelfde lijn zou ik Het spoor van de amazones van Anne Fortier ook aanbevelen.

En tot slot voor de afwisseling nog een rijtje ‘zakdoekboeken’:

Waar het licht is - Jennifer Niven
Ondanks het zware onderwerp (manische depressie) een heel intens, ontroerend en levenslustig boek. Valt voor mij in de categorie Weeffout in onze sterren van John Green.
 
Ik geef je de zon - Jandy Nelson
Prachtig boek over een broer en een zus die van elkaar vervreemden en elkaar weer vinden. Een boek over verboden liefde, ontluikende (homo)seksualiteit en een zoektocht naar de eigen identiteit.

Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt - Fredrik Backman
Geweldig sprookjesachtig boek dat me liet lachen en huilen. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de zevenjarige hyperintelligente Elsa. Het verhaal sprankelt, ontroert en zet je aan het denken. Heel knap geschreven en bedacht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten