maandag 15 juni 2015

Marlen Beek-Visser in Alphen aan den Rijn

Op 12 juni 2015 was Marlen Beek – Visser bij Boekhandel Haasbeek Herenhof in Alphen aan den Rijn om daar een workshop ‘Thriller schrijven’ te geven. Daar had ik me voor opgegeven. Niet omdat ik de ambitie heb om ooit een thriller te schrijven. Nee joh. Ik schrijf wel eens wat voor het blog, dat is prima. Recensies ook prima, maar een verhaal of zelfs een boek? Nee hoor, dat laat ik graag over aan mensen die dat wél in zich (denken te) hebben. Los van het feit dat het (bij wijze van spreken) in mijn achtertuin was,  was ik vooral erg benieuwd naar de workshop van Marlen, omdat zij dit jaar pas debuteerde met ‘Stem!’, Ik heb haar in Amsterdam tijdens de Avond van het Spannende Boek al eventjes gesproken en zij kwam op mij over als een vrolijke, zelfverzekerde dame die goed weet waar ze het over heeft. Ze heeft voor dit blog ook verslag gedaan van de verhuizing van Scheltema in Amsterdam en dat resulteerde in een heel erg leuk geschreven stukje. Dat schrijven zit wel goed. 
Op naar die workshop dus. Tsja. En dan werkt het thuisfront niet mee. Ikzelf ook niet hoor. Het was zo warm (zaaaalig!!!) dat niet alleen de mussen van het dak vielen,  het tempo van alledag gaat een versnellinkje of wat langzamer.

Om 19:00 uur begon de workshop en toen ging net m’n eerste hap eten naar binnen….
Uiteindelijk kwam ik om 19:50 uur (!!!) met het schaamrood op m’n kaken de boekhandel binnen. De workshop was in volle gang en Marlen had de volle aandacht. Ik ben dan zo’n schijterd (zal het maar gewoon zeggen ook) dat ik daar dan niet gewoon alsnog bij ga zitten (Ink rolt nu met d’r ogen, ik weet het zeker ;-)).
Nee, ik ben de schappen ingedoken. Haasbeek heeft een goed aanbod qua thrillers (de kast met Engelse thrillers is om te zoenen qua inhoud, heb me ingehouden en niets gekocht). De boekhandel werd een jaar geleden door brand verwoest en ziet er nu weer prachtig uit.
Op een gegeven moment kwam een van de medewerksters vragen of ik al een keuze had gemaakt, want ze gingen sluiten….nou nee, ik wacht tot Marlen klaar is, dan kan ik nog eventjes met d’r kletsen, want ik was veeeeeeeeeel te laat voor die workshop. Nou vooruit, ik mocht blijven ;-)



De workshop liep iets uit, maar uiteindelijk werd het afgerond en werd er afscheid genomen. Ik word gespot ‘Heeeeey!!!!’ en ik heb nog even met Marlen staan kletsen. Dat ik dus gewoon erbij had moeten komen zitten (jaaahaaaa). Ze vertelde apetrots dat haar ‘Stem!’ dit weekend in Vrouw (bijlage bij de Telegraaf) in de thriller top tien staat vermeld. Hoe gaaf is dat? Het is heel moeilijk om door te breken en het helpt dan niet als je boek bij een kleine uitgever is uitgegeven. Boekhandels gaan vaak voor de grotere uitgeverijen. Dan is zo’n vermelding in een Telegraaf-bijlage een stap in de goede richting: je komt onder de aandacht bij een groot publiek.

Marlen signeert mijn ‘Stem!’ en we gaan nog even op de foto. En daarna werd ik er toch echt 'uitgegooid'...



Miriam

1 opmerking:

  1. Erg leuk om deze blog te lezen. Ook een leuke foto! Groetjes, Zjors (de fotograaf ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen