dinsdag 16 juni 2015

Het amazone offensief - Ad van de Lisdonk

De Amazones zijn terug. In een razendsnelle, gedurfde actie gijzelen ze de complete Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Met zoveel regeringsleiders in hun macht kan de wereld niet anders dan luisteren naar hun eisen. Het Amazoneverbond is razend en sterker dan ooit. De Amazones willen wraak voor een eerdere nederlaag en eisen onder meer dat de vrouw die verantwoordelijk was voor dat fiasco aan hen zal worden uitgeleverd. Terwijl de hele wereld op haar jaagt, moet Laura Sieberg een manier zien te vinden om de Amazones opnieuw te stoppen.

Ik zat er al even op te wachten en in mei was hij er dan eindelijk: deel 2 van de amazones! Benieuwd hoe het verder ging/gaat met Laura en Davenport, dus ik ben gelijk vol enthousiasme begonnen.
Je wordt vanaf het begin meegesleurd in het boek. De plotwendingen zijn weer niet van de lucht. Na het lezen van deel 1 vraag je je een paar dingen af en al in het begin van dit boek denk je: ‘He??? Niet?? Dat doet hij niet?!?’, maar Ad doet het wel en dan is het even omschakelen in mijn hoofd. Niet erg hoor, maar de toon is gezet! Vanaf dat moment wil je maar 1 ding en dat is doorlezen. Je wordt meegenomen in de strijd voor gelijke rechten die op een ietwat gruwelijke wijze wordt geëist. Desondanks wel een strijd waar ik achter sta alleen de manier waarop, daar zou ik persoonlijk niet voor kiezen.
Razendsnel en uitermate geloofwaardig worden de verschillende gebeurtenissen beschreven en je vraagt je regelmatig af....’hoe dan??’. Ik begon echt af en toe te twijfelen aan mezelf en aan de ‘goeierikken’, want wie is er nog te vertrouwen? Hoe zit dat met het bewijs tegen Laura? En wie is de mol?? Is dat…?? Of is het toch…??
De uitleg van de hoofdstuktitels op het eind vond ik echt fijn, maar ook al in het boek zelf werden bepaalde woorden c.q. uitdrukkingen uitgelegd waarbij ik dacht: ‘briljant verwerkt in het verhaal en nooit geweten’. Op het eind krijg je ook uitleg over de VN en dergelijke, erg interessant en shocking tegelijkertijd.
Het vooruit blik op deel 3 is echt gaaf, maar laat mij wederom met veel vragen zitten (Ad I hate you).
Na het dichtslaan moest ik echt even bijkomen en het laten bezinken, want potver.... Wat gaat er nu gebeuren??? Ik wil doooooooooor, maar deel 3 is nog in de maak. Ik zit op een plan te broeden om Ad te ontvoeren, zodat hij heel snel dat deel afmaakt, want een jaar wachten: dat trek ik niet! Maar als het dan af is, sluit ik me een dag op in huis en ga ik lezen! Nu las ik tijdens werk en mén, wat had ik opeens een hekel aan mensen!! Wat nou patat bakken? Doe ’t zelf, ik wil niet stoppen met lezen!  

5 sterren voor dit boek! 

Corina Nieuwenhuis

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten