woensdag 27 mei 2015

Ultimatum - Daan Heerma van Voss & Thomas Heerma van Voss

De cover:
De cover heeft een enorme mooie kleur. Maar ik ben bang dat dat het enige mooie aan de omslag is. Hoe erg ik het ook vind om te zeggen, een krokodil op de voorkant met een fel geel oog….niet echt een boek dat ik op zou pakken in de boekwinkel. Ik hoop dat het verhaal me meer trekt.
Ik moet echt mijn beoordeling van de cover loslaten, daar ben ik nu dus wel achter. Al menig keer heb ik me hierdoor erg vergist en zou ik, als ik me daardoor zou laten leiden, heel veel mooie boeken mislopen. Zo ook bij Ultimatum.

Het verhaal:

I believe whatever doesn’t kill you, simply makes you…stranger.

De 57-jarige psychiater, Aron Mulder, heeft het gevoel nog steeds wantrouwend te worden aangekeken door de bewoners in Egmond Binnen, nadat hij onschuldig is bevonden bij het onderzoek naar de dood van zijn vrouw Nora.
Dan wordt het lichaam gevonden van Nathalie Underwood, de vriendin van Aron's zoon Alexander. Alexander is in New Orleans gaan wonen nadat zijn moeder vermoord is en hij heeft een andere achternaam aangenomen. Nathalie is in de moerassen van Louisiana gevonden en al snel wordt met de beschuldigende vinger naar Alexander gewezen.
Het verleden lijkt zich te herhalen. Aron komt in actie, vastbesloten om zijn zoons onschuld te bewijzen. Maar is hij op tijd?
De Amerikaanse rechercheur Hanna Vincennes gaat achter de Mardi Grass Moordenaar aan, waar ook de media en alle bijgelovige en gelovige mensen wel een mening over hebben.
Vinden ze de juiste dader? Wie is de man in het voodookostuum met om zijn nek een ketting van lucifers? Is er een verband tussen de moord op Nathalie en met de moord op Nora jaren geleden?

Mijn Mening:
Het boek begint met de moord (verteld in de hij-vorm) dus wie het is, is gelijk een raadsel. Daar word ik meestal al blij van, gelijk in de spanning. Geen hele lugubere spanning maar wel opgebouwd tot het einde, op zoek naar de dader.
Het verhaal is geschreven vanuit het zicht van Hanna Vincennes en vanuit Aron. Het leest lekker, snel en vlot geschreven met veel details over de personages en hun omgeving. Zodra je eenmaal in het boek zit, laat het je niet heel gauw los, ik was zelf erg nieuwsgierig naar de moord op Arons vrouw en Alexanders moeder Nora, wat is daar gebeurd dat de zoon zijn hele leven omgooit en geen contact wil met zijn vader?
Het boek is uitgebreid beschreven, je kunt je echt vereenzelvigen met de hoofdpersonages. Gewoon een lekker boek met een heel verrassend plot, eentje die je echt niet aan ziet komen, en je eigenlijk ook niet gelijk loslaat, als je het boek dicht slaat. Het blijft tot het einde spannend en vol vraagtekens.
Eigenlijk heb ik maar één vraag, komt er nog meer over deze hoofdpersonages? Waarom weet ik niet, maar dat gevoel heb ik gewoon.

De beoordeling:
Leesplezier: 3
Spanning: 3
Schrijfstijl: 4
Plot:4,

3,5 sterren voor 'Ultimatum'

Moon
Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten