dinsdag 28 april 2015

Wat je achterlaat - Tom Vowler

De cover:
Een mooi blauw oog wat door een sleutelgat loert. ‘I like’, hij trekt me gelijk aan. De blauwe kleur van het oog en de naam van de schrijver op de donkere achtergrond, dat valt mooi op en je raakt daardoor gelijk nieuwsgierig naar het verhaal. De tekst op de achterflap: ‘wat als alles waarin je geloofde in duigen valt?’ Ja, wat dan? Wat zou jij doen? Ik ben benieuwd naar het verhaal. Hij is begin 2015 uitgekomen en ik ga het beleven. Kijken of het verhaal net zo pakt als de cover.

Het verhaal:
Waarom liet je hem binnen?
Het verhaal speelt zich af in Dartmoor, de pottenbak/beeldhoudkunstenares Anna woont samen met haar man Robert en kinderen Paul en Megan. De relatie tussen Robert en Anna botert niet echt, de opvoeding van hun puber Paul zorgt voor een hoop spanning, Hij komt vaak laat thuis en soms helemaal niet. Robert is van mening dat Anna hem los moet laten, maar Anna is hier nog niet aan toe. Dit drijft een wig tussen het echtpaar. Wanneer een gevangene ontsnapt uit een nabij gelegen instelling is het zorgeloze leven van Anna over. Maar Anna moet zich niet alleen zorgen maken om de ontsnapte gevangene. want wie is die onbekende sjofele man die zich rond Dartmoor ophoudt? Hij kent Anna en is dichterbij dan ze denkt….
De jonge lerares mevrouw Jacobs heeft een relatie met haar getrouwde collega, de geschiedenisleraar Nick Ashworth. Mevrouw Jacobs probeert iedereen te helpen en is daarin wel een beetje naïef. Wanneer de 15-jarige Jamie Sullivan op een avond voor haar deur staat en ze hem binnenlaat, verkracht hij haar en ze raakt zwanger. Wanneer ze na een aantal weken pas aangifte doet, omdat ze dit eerder niet durfde uit schaamte, gelooft niemand haar. Zelfs haar ouders geloven niet dat een 15-jarige jongen haar kon verkrachten.

Mijn mening:
Alweer een debuut, en als ik de voorgaande recensies mag geloven weer een superdebuut. Ik ga het beleven, ben erg benieuwd. De laatste tijd heb ik al zoveel veelbelovende thrillerdebutanten mogen lezen, dat ik nergens meer van op kijk, wat een talent komt er boven drijven!
‘Wat je achterlaat’ is vlot geschreven, het boek komt wel wat traag op gang. Je leest twee verhalen, het verhaal van Anna en het verhaal van mevrouw Jacobs naast elkaar, het duurt best lang voor je duidelijkheid krijgt waar het heen gaat en wat de beide vrouwen met elkaar gemeen hebben.
Maar dit verandert halverwege het verhaal dan vallen de puzzelstukjes op hun plek. Het beloont je geduld voor de trage start. ‘Wat je achterlaat’ is het thrillerdebuut van Tom Vowler, Ik ben het met de titel ‘thriller’ niet helemaal eens, het is eerder een roman met spanning, want hele schokkende dingen gebeuren er niet. Het verhaal leest lekker weg, nadat de twee vrouwen zijn samen gekomen, maar echt spannend wordt het niet.
De personages zijn goed beschreven, je leert Anna kennen als een vrouw met een verleden en later valt het op zijn plaats. Mevrouw Jacobs vertelt haar verhaal in de ik-vorm en het verhaal van Anna wordt beschreven.

Ik kan niet zeggen dat ik het geen fijn boek vind, het leest lekker, is wel wat traag, pas aan het einde wanneer je nog 30 bladzijden moet lezen komt de spanning er een beetje in.
De personages zijn goed, de omgeving waarin het zich afspeelt is mooi beschreven en je loopt mee over de heide van Dartmoor. Maar de stempel ‘thriller’ zou ik het niet hebben gegeven.

Plot: 4
Leesplezier: 3
Spanning: 2
Schrijfstijl: 3
Conclusie: 3 ***

Moon




Koop bij bol.com

1 opmerking:

  1. Laat niets u storen wanneer Dr.EDEDE er is om u te helpen contact met hem op te nemen voor het volgende >>>>>>>

    1. Breng je man terug
    2. Breng je vrouw terug
    3. Breng je vriend terug
    4. Breng je vriendin terug
    5. Win de loterij
    6. Kantoorpromotie
    7. Help haar zwanger te worden als ze de vrucht van de baarmoeder zoekt.
    8. Volledige genezing van elk type ziekte.
    9. Huwelijksverplichting
    10. Help u bij het winnen van een juridische suite (schuldig of onschuldig) en onder andere.
    Kortom, neem vandaag nog contact op met Dr. EDEDE voor eventuele problemen, want morgen is het misschien te laat ... Laat u niet storen als Doctor EDEDE er is om u te helpen. Neem vandaag nog contact met hem op via de zijne

    e-mail: Ededetemple@gmail.com
             OF
    WhatsApp: + 2 3 3 2 3 5 8 8 7 8 2 5

    BeantwoordenVerwijderen