woensdag 1 april 2015

Vierde milleniumboek

Het vervolg op de thrillertrilogie Millenium gaat wereldwijd op 27 augustus uitkomen. De Engelse titel voor deel vier is 'The girl in the spider's web'. Men houdt het verhaal angstvallig geheim tot eind augustus. In bijna 40 landen zal het boek tegelijk uit gaan komen.

Zoals bekend is Stieg Larsson overleden voor hij zelf zijn deel vier kon schrijven. Hij heeft een half manuscript achter gelaten. Echter, deze is niet gebruikt voor dit boek. Na Larssons overlijden is er ruzie ontstaan over de erfenis. Hij was niet getrouwd met zijn jarenlange vriendin en zo kreeg zij vervolgens helemaal niets van uit de enorme verkoop van de Milleniumboeken. Zij heeft wel het gedeeltelijke manuscript in handen, maar zal het nooit uitgeven.
Vader en broer van Larsson zijn zeer tevreden met deel vier, al heb ik het idee dat daar de dollar en eurotekens diep in de ogen gebrand zijn. Lastig dilemma: de trilogie was fantastisch. Je gunt bijna die erfgenamen geen cent door het boek niet te kopen, maar de nieuwsgierigheid zal groot zijn tegen eind augustus.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten