donderdag 2 april 2015

Verwacht in april - deel 1

Bitterzoet - Miranda Beverly - Whittemore (verschijnt 29 april 2015)
Als Mabel een beurs voor een gerenommeerde universiteit krijgt, wordt ze kamergenoot van de aristocratische Ev Winslow. Na een ijzige start ontstaat er een vriendschap en wordt Mabel zelfs uitgenodigd om de zomer door te brengen op het landgoed van Evs familie. Mabel is dolgelukkig dat ze wordt geïntroduceerd in de wereld van de rijken, met alle luxe en tradities. Maar al snel ontdekt ze dat er achter deze façade van glitter en glamour een wereld schuilt van tegenstrijdige moralen en sinistere waarheden - over zowel persoonlijke misstappen als waar het fortuin van de familie vandaan komt. Mabel moet een keuze maken: de leugens openbaren en uit dit paradijs verbannen worden of meegaan in het duister en haar dromen waarmaken door een van hén te worden.
Reserveer bij bol.com

De betrokkenen - Anita Larkens (verschijnt 20 april 2015)
De veertienjarige Eliza is als enige aan de brand ontsnapt waarbij haar broertjes en zusjes zijn omgekomen. Documentairemaakster Nora legt de nasleep van dit drama vast. Gaandeweg de interviews raakt Nora meer en meer verweven met de levens van de betrokkenen. Als Eliza's beste vriendin verdwijnt, komt alles op scherp te staan. Wat verbergt Eliza? Het zijn uitgerekend de filmbeelden van Nora die een verontrustende waarheid onthullen.
Reserveer bij bol.com

De grenzeloze - Jussi Adler-Olsen (verschijnt 21 april 2015)
Wanneer rechercheur Carl Mørck tijdens zijn hazenslaapje in de kelder op het politiebureau in Kopenhagen wordt gebeld door een collega op het eiland Bornholm die hem een oude, onopgeloste zaak in de maag probeert te splitsen, wijst hij deze resoluut af. De consequenties daarvan zijn niet te overzien. Onder druk van zijn assistente Rose begint hij, als hoofd van de afdeling 'onopgeloste zaken' Q, toch aan het onderzoek. Zeventien jaar eerder verdween een jonge vrouw van haar school en werd dood teruggevonden, boven in een boom hangend. Mørck, nuchter als hij is, moet alles op alles zetten om deze raadselachtige zaak op te lossen. Terwijl oude kwesties en geheimen Carl, zijn collega's Rose en Assad en de nieuwkomer Gordon onderuit dreigen te halen, worden zij op alle mogelijke manieren op de proef gesteld.
Reserveer bij bol.com

Denk aan mij - Sabine Durrant (verschijnt 8 april 2015)
Lizzie is kapot van de dood van haar man Zach. Ze gaat naar de plek waar hij een fataal auto-ongeluk had om er bloemen neer te leggen. Vlak voor zijn ongeluk had ze hem een pijnlijke brief gestuurd waarin ze zei hem te willen verlaten. Die brief heeft hij nooit te lezen gekregen. Op de plek van het ongeluk blijken al bloemen van iemand anders te liggen. Lizzie móét zich wel afvragen hoe goed ze haar man eigenlijk kende. Is hij echt dood of moet zij dat alleen maar geloven? Denk aan mij is na Onder je huid wederom een sterke psychologische thriller van Sabine Durrant. Langzaam word je in het verhaal van Lizzie gezogen terwijl je ook de dagboekfragmenten van Zach te zien krijgt. Niets is wat het lijkt.
Reserveer bij bol.com

Denken aan vrijdag - Nicci French (verschijnt 14 april 2015)
Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein.
Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan...
Reserveer bij bol.com

Doorgeslagen - Cath Staincliffe (verschijnt 14 april 2015)
Wanneer een tiener vermoord wordt aangetroffen in een armoedige flat, is haar moeder kapot van verdriet. Jaren geleden heeft ze dit kind toevertrouwd aan Jeugdzorg, maar het meisje is afgegleden in een milieu van drugs en vage types en nu tragisch aan haar einde gekomen. Voor rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey is deze zaak de eerste keer dat ze samenwerken en het verschil in hun karakters maakt het er niet makkelijker op. Maar ze zullen wel moeten: er loopt een moordenaar rond in Manchester, en misschien vinden ze die dichter bij huis dan ze kunnen vermoeden...
Reserveer bij bol.com

1 opmerking:

  1. Denk aan mij mocht ik vooruit lezen. Helaas ontbraken er stukken in mijn versie en heb het dus aan kant moeten leggen. Wil het zeker nog eens lezen.

    Renée

    BeantwoordenVerwijderen