maandag 2 maart 2015

Verwacht in maart (deel 2)

Kijk naar mij - Yrsa Sigurdardottir (verschijnt 16 maart 2015)
Een verzorgingstehuis voor gehandicapten brandt tot de grond toe af. Er is slechts één overlevende: Jakob, een jongen met het syndroom van Down. Hij wordt veroordeeld voor het stichten van de brand en opgenomen in een
gesloten psychiatrische inrichting. Een van zijn medegevangenen gelooft echter heilig in Jakobs onschuld en vraagt Thora Gudmundsdóttir de zaak te heropenen. Als Thora zich verdiept in de toedracht van de brand opent ze een beerput.
Reserveer bij bol.com


Laat me niet alleen - Gilly MacMillan (verschijnt 17 maart 2015)
Op de dag dat Ben, de achtjarige zoon van Rachel Jenner, vermist raakt stort Rachels wereld in. Ze is compleet onvoorbereid op de felheid waarmee ze wordt aangevallen door de media. Van de krant tot blogs: iedereen heeft een mening over haar. Ze liet Ben eventjes alleen en nu is hij verdwenen – het hele land vindt dat zij schuld aan zijn verdwijning heeft. Maar wat heeft er werkelijk die middag plaatsgevonden? Radeloos gaat ze op zoek naar hem. Gevangen tussen angst over het lot van haar zoon, de druk van het politieonderzoek en van de publieke opinie moet Rachel de afschuwelijke waarheid onder ogen zien: er is niemand, zelfs niet in haar familie, die ze kan vertrouwen… In ‘laat me niet alleen’ zien we hoe één moment van onoplettendheid publieke verontwaardiging veroorzaakt. Door de filmische stijl en de psychologische diepgang blijft de lezer op het puntje van zijn stoel zitten.
Reserveer bij bol.com


Te koop - Eva Monté (verschijnt 5 maart 2015)
Het is 2013. Nederland zucht onder de crisis. Makelaar Richard Hoek hanteert onorthodoxe methodes om de huizen van zijn radeloze klanten te verkopen. Hij laat echter een spoor van vernieling na. Daar komt zijn vrouw Marlinde pas achter als het te laat is...
Reserveer bij bol.com




Zomer van de waarheid - Nele Löwenberg (Nele Neuhaus) (verschijnt 5 maart 2015)
De zestienjarige, geadopteerde Sheridan Grant leeft op een boerderij tussen de uitgestrekte maïsvelden van Nebraska. Ze is nieuwsgierig naar haar afkomst waar ze weinig van weet. De eentonigheid van het bestaan in Nebraska valt haar zwaar, en ze heeft veel te stellen met het strenge regime van haar stiefmoeder. Dan wordt ze voor het eerst verliefd. Bovendien ontdekt ze een geheim en ze wil proberen haar echte moeder te vinden. Tijdens Halloween gebeurt er iets vreselijks. Nu zal blijken wie Sheridan echt kan vertrouwen. De zomer van de waarheid is een spannende coming-of-ageroman.
 Reserveer bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten