dinsdag 3 maart 2015

Rowan Atkinson speelt Maigret

De Britse acteur Rowan Atkinson zal de hoofdrol vertolken in een tweetal verfilmingen over de Franse politiecommissaris Maigret, die de hoofdrol speelt in het werk van Georges Simenon. Dat heeft diens zoon John Simenon vorige week bekendgemaakt. De verfilmingen worden geproduceerd door de Britse productiemaatschappij ITV en uitgezonden door de BBC.

Er zullen twee stand-alone films zullen worden gemaakt: Maigret en de maniak van Montmartre en Maigret en zijn dode. De verwachting is dat er meer verfilmingen zullen volgen. Rowan Atkinson is bekend als comedian en acteur van rollen als Johnny English, Blackadder en Mr Bean. De productie van beide films zal in september 2015 van start gaan. De films worden mede geproduceerd door John Simenon.


De pijprokende politiecommissaris Jules Maigret is ongetwijfeld de bekendste politiecommissaris uit de misdaadliteratuur. Zijn schepper Georges Simenon (1903 – 1989) werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret, waarmee hij de misdaadliteratuur een nieuwe dimensie gaf. Maar Simenon excelleerde ook in zijn talloze romans. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan 800 miljoen exemplaren verkocht.

Sinds september 2014 brengt De Bezige Bij de hoogtepunten uit Simenons tijdloze oeuvre uit, waarbij de beste Maigrets en de aangrijpendste psychologische romans van Georges Simenon opnieuw het levenslicht zien. Van Maigret en zijn dode – een van de twee romans die nu worden verfilmd –  verschijnt op 21 mei a.s. een nieuwe editie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten