zaterdag 17 januari 2015

Philip Kerr schrijft nieuwe serie

Transfermaand
Scott Manson is assistent-trainer van een Londense voetbalclub in de Premier League. De eigenaar is de bepaald niet brandschone, maar steenrijke Oekraïense oligarch Viktor Sokolnikov en de club wordt geleid door de Portugese trainer Joao Zarco.
Als de flamboyante Zarco vlak voor een belangrijke thuiswedstrijd tegen Newcastle United verdwijnt en dood in het stadion wordt teruggevonden, blijkt het in de club om meer te gaan dan alleen voetbal.
Zarco heeft een oneindige lijst vijanden, onder wie veel spelers bij wie hij door zijn grote mond veel kwaad bloed heeft gezet. Sokolnikov zit niet te wachten op een diepgaand onderzoek naar zijn zaken en probeert de teugels in handen te houden door Scott een lucratief voorstel te doen: als hij erachter kan komen wie de moord heeft gepleegd, wordt hij Zarco’s opvolger.


Philip Kerr (1956) werd geboren in Edinburgh en woont in Londen. Zijn hoofdpersoon Bernie Gunther werd wereldberoemd door deBerlijnse trilogie. Kerrs boeken zijn vaak bekroond en internationaal geprezen. Zowel de Volkskrant als het NRC Handelsblad kozen in 2007 De een van de ander tot beste thriller van het jaar en Als de doden niet herrijzen werd in 2010 uitgeroepen tot VN-thriller van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten