dinsdag 16 december 2014

Het Cadeau - diverse verhalen (deel 1)

Titel: Het cadeau – alle verhalen
Auteur: Judith Visser, Martine Kamphuis, Ingrid Oonincx & Patricia Snel
Uitgeverij De Crime Compagnie
ISBN 978 94 6109 159 8
Jaar van uitgave: 2014
Recensie door Alex Hoogendoorn.

Dertien kleine cadeautjes. Laat je verrassen door de bizarre, vreemde of juist angstaanjagende verhalen van deze Ladies of Crime!





Judith Visser – De Tuscadero's

“Vlees was vlees en dat was alles wat hier bij me lag: vlees. Rottend vlees. Samen met wat botten, tanden en plukken haar. Maar waarom zou ik daar een probleem van maken?”

In De Tuscadero’s ‘leent’ Judith Visser nog even haar personages uit Vreemden in de nacht. Journalist Franka gaat undercover bij de vrouwelijke motorbende Tuscadero’s om een openhartig stuk te schrijven. Ze weet dat ze ontgroend zal worden en dat het geen pretje is, maar haar ontgroening slaat alles.

Voor de nog-vleeseters die de stap niet durven maken vegetariër te worden, maar dat dolgraag willen: dit verhaal is het duwtje om voorgoed vlees uit je leven te bannen. Judith heeft een spannend, eng en tamelijk vies verhaal geschreven waar een thrillerliefhebber van zal smullen. Het is knap hoe ze je blijft verbazen. Ze laat je geen moment met rust.

4 sterren | 22 pagina’s


Martine Kamphuis – Heemraadsplein

“Het kwaad lag op de loer en nam bezit van hem. Het is overal, op dit plein, in deze stad, in deze wereld. Het is er, ook al zie je het niet, het vermomt zich in steeds wisselende gedachten. Dat heb ik geleerd, in die jaren dat ik aan dit plein woon.”

Een oude dame krijgt bezoek van een thuishulp. Ze kent het meisje niet. Het meisje is helemaal weg van de kostbare ketting van die dame. Ze weet niet zo goed of ze het meisje kan vertrouwen. Ze weet wel dat ze de wereld niet kan vertrouwen.

Een geweldige psychologische thriller! Martine Kamphuis heeft een fijne schrijfstijl en weet de lezer te boeien. Net wanneer je je afvraagt waar het verhaal naartoe gaat en wanneer het spannende element zijn intrede doet, brengt ze een plottwist in het verhaal die je je mond zal doen openvallen. Daarna zullen je mondhoeken omhoog krullen, omdat het zo’n geweldig einde is.

4 sterren | 10 pagina’s


Ingrid Oonincx – De zondagochtendclub

“Ze kan haar onrust moeilijk verbergen. De eerste week had ze aandachtig het nieuws gevolgd. (…) De gedachte dat ze ermee weg zouden komen, werd steeds sterker.”

Eva gaat met haar kinderen naar een speelplaats waar ze al eerder is geweest. Ze heeft daar anderen ontmoet die er ook vaker komen en samen hebben ze het daar erg naar hun zin. Tot die ene dag, waarop alles verandert. Een vermeende pedofiel heeft een huis toegewezen gekregen in een woonwijk, meldt een onlinenieuwssite. En die man, daar, in de speeltuin… die lijkt er verdacht veel op.

Een verhaal over hoe fataal vooroordelen kunnen zijn en hoe ze levens kunnen verwoesten. Het is een psychologische thriller die onwijs spannend is en een verontrustende plottwist heeft.

4 sterren | 15 pagina’s


Patricia Snel – De violiste

“Luister, je moet hem meer laten jagen. Mannen zijn jagers. Dat biologische principe moet je niet vergeten. (…) Het is een spel. Leer het spelen en zorg dat je er de beste in bent.”

Getalenteerd violiste Amber Hoffman woont samen met haar man en coach Kurt in een statig grachtenpand. Door de dubbelrol van Kurt is de relatie niet meer wat die was. Hij is namelijk erg streng voor Amber en als haar oog valt op de sexy, jonge chauffeur begint ze een affaire. Als ze maar wist welke motieven die werkelijk had…

Het verhaal is niet heel slecht, maar de schrijfstijl trekt mij totaal niet. Het verhaal is nauwelijks spannend, eigenlijk een beetje saai.

2,5 ster | 20 pagina’s


Geen opmerkingen:

Een reactie posten