zondag 21 december 2014

De beste boeken van 2014 volgens Christine Bols

Ik ben Pelgrim - Terry Hayes
Hoewel het een dikke turf is en het verhaal misschien met de helft van het aantal pagina's had kunnen verteld worden, heb ik toch genoten van de verschillende verhaallijnen en de heerlijke schrijfstijl van Hayes.
Dodenweg - Olga Hoekstra
Je wordt meteen in het verhaal gegooid en het blijft spannend van begin tot einde. Met mondjesmaat geeft Olga Hoekstra informatie vrij, zodat je steeds maar verder wil lezen. Ik hou ook van haar no nonsense schrijfstijl en de uitdieping van haar personages.
Bij nader inzien wijzig ik mijn 3de keuze in 'Dood Kalm' van Stuart MacBride. De schrijfstijl is direct, soms op het gruwelijke af, maar het personage van Logan McRae is zo echt dat je hem wel in je hart moet sluiten. MacBride geeft met treffende beschrijvingen de duistere sfeer van het Schotse Aberdeen weer, die doorheen het hele boek aanwezig is.

Christine Bols is de schrijfster van onder andere 'Vrouwen van Corvallis' en recentelijk 'Greenfields'. Haar volgende thriller komt in 2015 uit en heeft voorlopig de titel 'Dancer' meegekregen.






1 opmerking: