donderdag 27 november 2014

Sinttips van Ink

Ja hooooor (klinkt als de Dik voor mekaarshow...) bijna breken de Sintavondjes weer aan overal. Nu is het toch echt wel zo dat in het overgrote deel van de huishoudens moeder de vrouw de kadootjes en surprises regelt. Of zit ik fout?
Ik denk dat ik er zelfs niet ver vanaf zit als ik zeg dat de vrouwen van het gezin zelfs hun eigen kadootje moeten kopen en inpakken! 


Voordeel: je krijgt tenminste wat leuks en nadeel: je weet wat je krijgt.
Met al dat voor iedereen verzinnen, kan je misschien wel wat tips gebruiken. Wij geven de komende dagen onze boekentips waar je de decembermaand mee door kunt komen met een grote mok chocomelk, stuk speculaas etc.

Op 1: 'Vrij spel' van Linda Jansma

Linda Jansma overtrof zich zelf met haar nieuwe boek. Rauw, spannend en steengoed.

Als haar vader een zeventienjarige jongen doodschiet, komt Emma's leven in gevaar Op een mistige ochtend in oktober schiet de vader van Emma, politieagent Nick Overmars, een zeventienjarige jongen dood. Volgens hem was de jongen gewapend, maar het wapen wordt niet gevonden. Bovendien blijkt dat Nick nog een andere, heel persoonlijke, reden had om te schieten. Al snel merkt Emma wat voor impact de schietpartij heeft als vrienden van de jongen op wraak zinnen en haar leven tot een hel maken.

Koop bij bol.com

Op 2: Ilse Ruijters met 'De onderkant van de sneeuw'.


Een boek met een prachtige omslag en een prachtige titel en dan ook nog een goed boek. Zeer van genoten.

Hoe ga je verder met je leven nadat je per ongeluk een meisje van drie hebt doodgereden? 


Ik trapte op de rem, die ik allang niet meer onder controle had, mijn vingers klauwden in het stuur. Ik spinde in een zee van sneeuw, rond en rond en rond en rond, terwijl mijn adem stokte. Die hobbel waar ik net overheen gereden was, dat was toch niet... Dat kon toch niet... Ik durfde niet te denken wat mijn lijf al had begrepen.


Irene probeert met veel pijn en moeite de draad weer op te pakken nadat ze per ongeluk een peuter heeft doodgereden, maar het verleden achtervolgt haar: ze ontvangt een anonieme bedreiging, waarin staat dat ze nog voor het eind van het jaar zal leren hoe het voelt om je dochter te verliezen. Wie in haar omgeving probeert haar gek te maken, of is ze zélf niet meer te vertrouwen na ‘de moord’ die ze heeft gepleegd? Waar ligt de grens tussen goed en kwaad, en hoe ver ga je om je eigen dochter te redden? Irenes beklemmende strijd leidt haar tot in de diepste krochten van haar psyche, steeds verder weg van haar familie, vrienden en haar ‘oude ik’. 

Koop bij bol.com

Op 3: Bianca Nederlof met 'Ongrijpbaar'

Een boek dat begint met de intocht van Sinterklaas is natuurlijk een perfect boek voor rond Sinterklaas.

'Kan Nick zijn meegenomen door iemand die jullie kennen?' De rechercheur kijkt me aan. 
Ik verstar en voel het bloed uit mijn gezicht wegtrekken. 
'Natuurlijk niet,' antwoordt David in mijn plaats. 
'Silvia?' vraagt de rechercheur. 
Mijn vingers klemmen zich om de mok in mijn handen. 'Nee,' zeg ik. 
'Misschien iemand uit je familie?' dringt hij aan. 
Ik recht mijn rug. 'Ik heb geen familie meer.' 

Silvia's grootste angst wordt waarheid. Ze raakt haar zoontje Nick kwijt in een mensenmassa. Weet iemand uit haar verleden er meer van? Silvia moet de confrontatie aangaan met het leven dat ze achter zich wilde laten. Om te voorkomen dat David haar geheim ontdekt, zet ze de zoektocht in haar eentje in. Een keuze met fatale gevolgen... 


Koop bij bol.com

Op 4 'Stalker' van Lars Kepler

Het duo Lars Kepler schrijft pageturners die keispannend en zeker deze ook doodeng zijn. Goed met zijn vele bladzijdes voor flink wat uurtjes nagelbijten.

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

Koop bij bol.com

Op 5: de kleuragenda voor volwassenen

Ooit komt er hopelijk een thrilleragenda, maar deze is ook zeker geweldig. 52 kleurplaten voor tijdens treinreizen, vergaderingen, lange telefoongesprekken. Heerlijk heerlijk! Wat een succes is het geworden die kleurboeken voor volwassenen. Hoe leuk dus dat er nu een agenda uitgekomen is.

Koop bij bol.com






6 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig leuk idee .. Sint Ink daar is toch een film van ;) ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha vooral die mijter!! Geweldige foto Ink !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een Sint voor mekaar show. En we lanceren meteen een nieuwe mode... Ja hooooooooor. De minimijter!
    Hilarisch. Goede keus van cadeautjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldige foto Inkie!
    Met al die nieuwe boeken die momenteel uitkomen is mijn wenslijstje van asociale lengte.
    Wil Rompelberg Hokke

    BeantwoordenVerwijderen