vrijdag 28 november 2014

Alex' thrillertiplijst voor de feestdagen

December kruipt dichterbij, Sint is alweer in het land. Pakjesavond lijkt ver weg, maar is er sneller dan je denkt. Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Voor je er erg in hebt, staat Santa alweer in zijn gedateerde outfit te hoën. Het wordt even wrikken voor de goedheiligman, maar er past best een boek in je schoentje, niet? Van Santa ontvangen we natuurlijk ook het liefst een boek. Dat past gelukkig prima onder de kerstboom. Scheelt je weer schoenmakerskosten.

Ik houd van lijstjes, jij houdt van lijstjes. Daarom hier een lijstje. Met mijn aanraders voor de feestdagen, in willekeurige volgorde.



Verdoofd ☆☆☆☆ (recensie volgt) van Cis Meijer is een razend spannende Young Adult-thriller. 

“Alle gedachten van Lotte worden de lezer voorgeschoteld. Dit zorgt soms voor hilarische taferelen. De typische puber-ouderruzies worden beschreven en daarbij lees je dus wat Lotte denkt. Lotte is niet enkel een personage, maar een voor iedereen herkenbare persoon.”

Koop bij bol.com





Memento Mori ☆☆☆☆☆ (recensie) van Jolka de Jong is een geweldig goed geschreven, prachtig gecomponeerde thriller die gebaseerd is op een niet zo fictief mysterie. Dit thrillerdebuut is onwijs spannend en voor de fans van Tomas Ross en Marelle Boersma een ware aanrader.

“Met haar realistische personages en dialogen, de grappige en ontroerende passages en de constant aanwezige onderhuidse spanning is het boek een absolute aanrader. Alsof ze al tien boeken op haar naam heeft staan, weet Jolka de perfecte balans te vinden tussen humor, spanning en ontroering.”

Koop bij bol.com



Sutler ☆☆☆☆½ (recensie) van Richard House is een literaire thriller die leest als een spannende roman. Het is het begin in een vierluik: The Kills.

“Dit is het eerste boek dat ik gelezen heb dat werkelijk een combinatie is van literatuur en een thriller, zoals de titel suggereert.”

Koop bij bol.com





Manzanilla ☆☆☆☆ (recensie) van Ellen G(erretzen) is het vierde deel met in de hoofdrol voormalig hoofdcommissaris Wolfgang en mijn kennismaking met Ellen. Ik heb onwijs genoten van het boek. Ondanks dat het boek onderdeel is van een reeks, is het een steengoed losstaand boek.

“Een goede plot, perfect uitgewerkte personages, hier en daar wat hints die de lezer op het verkeerde spoor zetten, een geweldige schrijfstijl en uren leesplezier maken dit boek tot een wonderbaarlijk geheel.”
Koop bij bol.com




Een kille rilling ☆☆☆☆ (recensie) van Bernard Minier is een slimme, gevatte thriller van maar liefst 600 pagina’s die je vele uren plezier zal opleveren. Het winter wonderland waar het zich afspeelt, zal je toch nog een beetje het winterse gevoel geven dat we waarschijnlijk niet zullen krijgen van ons “winterse landschap”.

“Bernard Minier vertelt met uitgebreide beschrijvingen van omgevingen, schept een afgelegen, duister winter wonderland tussen de bergen en verliest nergens de aandacht van de lezer.”

Koop bij bol.com



Nobody ☆☆☆☆☆ (recensie) van Marelle Boersma vond ik zo indrukwekkend.
Het is een geweldig, meeslepend boek dat nog een stukje enger wordt door de kennis dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

“Het verhaal ontpopt zich tot een prachtexemplaar van een vlinder die je meeneemt tot je in de wolken bent, met ernstige windstoten inbegrepen. Ze sleurt je mee totdat je haast omver geblazen wordt bij het einde en je je vervolgens in de hemel waant bij dat geweldige einde.”

Koop bij bol.com





Galgenveld ☆☆☆☆ (recensie) van Isa Maron

“Isa Maron is een meester in het schrijven van realistische dialogen met een vleugje mysterieuze symboliek. Hiermee weet Maron de aandacht van de lezer te trekken en vast te houden tot het bittere einde.”


Koop bij bol.com









Fijne feestdagen!



2 opmerkingen: