donderdag 30 oktober 2014

Wat voor leuks komt er in november uit? onder andere dit:



Rene Appel met De kortste nacht


`De kortste nacht is de nieuwste thriller van bestsellerauteur René Appel. Rob Koolwijk heeft het goed voor elkaar. Hij is gelukkig getrouwd en heeft drie gezonde kinderen. Na een gedwongen afspraak met jeugdvriend Edwin komt hier verandering in. Door diens bemoeienissen dreigen de problemen hem boven het hoofd te groeien en lijkt een fatale afloop niet ver weg.




Midzomernacht op Sandhamn. Feestende bezoekers nemen bezit van het eiland. Nora Linde viert voor het eerst midzomer met haar nieuwe liefde Jonas. Hun samenzijn wordt echter abrupt verstoord als Jonas’ tienerdochter Wilma ’s nachts niet thuiskomt. De volgende ochtend wordt het dode lichaam van een andere tiener op het strand gevonden. Rechercheur Thomas Andreasson, Nora’s jeugdvriend, komt naar Sandhamn om de zaak te onderzoeken. Iedereen blijkt zijn eigen versie te hebben van wat er is gebeurd. Wie is het slachtoffer en wie de moordenaar in deze midzomernacht?



Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer.
Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid.
Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een
alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen...





Als haar vader een zeventienjarige jongen doodschiet, komt Emma's leven in gevaar.
Op een mistige ochtend in oktober schiet de echtgenoot van Gwen, politieagent Nick Overmars, een zeventienjarige jongen dood. Volgens hem was de jongen gewapend, maar een wapen wordt niet gevonden. Bovendien blijkt dat Nick nog een andere, heel persoonlijke, reden had om te schieten. Al snel merkt Gwen de impact van de schietpartij op haar leven als de vrienden van de jongen op wraak zinnen en een zenuwslopende terreuractie beginnen tegen haar gezin…







Vijfentwintig jaar geleden werd Maike Hagg, de twaalfjarige dochter van een psychiatrische patiënt, dood gevonden in de kelder van het Gaustad Ziekenhuis in Oslo. De politie concludeerde toen dat het een ongeluk was. De verjaringstermijn voor moord is bijna verstreken als twee inmiddels volwassen dochters van patiënten bij elkaar komen om te praten over wat er écht is gebeurd. Heden en verleden smelten samen; angst en haat dwingen een koelbloedige moordenaar uit de schaduw tevoorschijn. Bij de afdeling Moordzaken in Oslo werken Cato Isaksen en zijn team tegen de klok. Langzaamaan tekent het oude milieu van het psychiatrische ziekenhuis zich steeds duidelijker af, ook al is het al jaren gesloten, en ligt het gebouw er verlaten bij. Of niet?








1 opmerking: