zondag 21 september 2014

Net uit: De duivel van Florence door Lucretia Grindle

Lucretia Grindle is geboren in Sherborn, Massachusetts. Ze is freelance journaliste geweest in Engeland, Canada en de VS. DE DUIVEL VAN FLORENCE schreef ze voor haar succes VILLA TRISTE en DE VERLOREN DOCHTER. DE DUIVEL VAN FLORENCE is beeldend, atmosferisch en claustrofobisch geschreven en tegelijkertijd een indringend portret van een samenleving waar de kerk nog zo'n sterke invloed heeft op de hedendaagse samenleving. 


Op een hete zomerdag in Florence wordt de Amerikaanse Mary Warren plotseling aangevallen door een gemaskerde man die haar met een mes bewerkt. Ze ziet nog net haar echtgenoot aan komen rennen en doodgestoken worden, voordat ze het bewustzijn verliest. Al eerder zijn twee jonge vrouwen op brute wijze vermoord, maar wonder boven wonder overleeft Mary de aanval.

Een jaar later besluit Mary terug te keren naar Florence en haar minnaar Pierangelo. Daar wil ze haar leven oppakken. En dat lijkt te lukken, totdat er weer een lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Maar de man die haar aanviel en haar echtgenoot doodde, is omgekomen bij een ongeluk. Is er een copycat killer aan de gang of is er meer aan de hand?



1 opmerking: