zondag 21 september 2014

Het Gesticht.....deel 7




Hier nog een stukje uit de bibliotheek van het gesticht. Aangezien ik mijn hele leven al 'bibliothecaris' ben, heb ik mijn eigen bibliotheek geopend in het gesticht. Mijn motto is: 'kijken mag, aankomen niet'. Als je je er niet aan houdt, dan ga ik door het lint. 
Wat denken die vieze mensen wel niet dat ze met een smoezelige, plakkerige vingertjes aan mijn mooie, nieuwe, heerlijk ruikende, erotische boeken mogen zitten. Nou ECHT NIET! Wat denk je van die frikadellen muts krijg ik boeken met frikadellen-luchten eraan. En dan die diva met al die make-up vlekken die ze maakt op mijn bladzijden. 
Een paar weken geleden hebben zij mijn bieb overvallen en een stapel prachtig rode boeken mee genomen. Ik had eens een stapeltje gewone thrillers gekocht in plaats van erotische thrillers. Ze waren nog ongelezen, maar volgens insiders slechte thrillers, dus die hebben ze buiten op een brandstapel gegooid. Ik ging door het lint, heb gekrijst als een speenvarken, maar de vlam ging erin. 
Nu heb ik mijn bibliotheek afgesloten met kettingen. Wat denken ze wel niet die achterlijke lui. 

Afgelopen weekend mochten we een keer bij hoge uitzondering van de leiding uit. We kwamen in Utrecht waar we op een boekenfestijn terecht kwamen. 




Ja dat was kaassie voor me. Ik was mijn karretje vergeten dus met een grote tas vol prachtige, nieuwe, heerlijk ruikende boeken terug naar het gesticht. Maar voordat we de terugreis aanvaardden, wilden er een paar mijn boeken zien....mooi niet! Ik rende door die hal over de tafels heen, onder de tafels door achter de rokken van zo’n groene heks ondertussen gillend, vuurspuwend en krijsend dat ze weg moesten gaan. Nadat ik was ontzet door een leidinggevende kon ik met een gerust hart de tent verlaten richting gesticht. De aanvallers werden platgespoten, de gekken. 
Gisteren stonden ze alweer voor mijn biebdeur, om een boek te bedelen, ik ben niet gek. 
Ik heb er nog een extra slot op gedaan. Ik ga zo weer even mijn boekjes aaien en afstoffen en dan stiekem achter in een hoekje beginnen een van deze twee fijne boekjes, ik ga mezelf wel vermaken hoor en laat die gekken maar krijsen op de gang. Dat mens die haar man mee genomen heeft hier naar toe wil ook wel zo’n boekje van me lenen, wat denk je dat ik gek ben, wat komen er dan voor vlekken in ……..

5 opmerkingen: