vrijdag 13 juni 2014

De boekenkast van.....Linda Samplonius

Tegen deze muur stond de welbekende Billy-boekenkast. Maar door ruimtegebrek in mijn kleine appartement met scheve muren besloot ik de wand helemaal te benutten en zelf een op maat gemaakte boekenkast te maken. Niet al mijn boeken passen er in. Daarom staan in de berging van de buurjongen nog een aantal dozen vol boeken. Als ik ooit ga verhuizen wil ik één wand vol boeken.

Welke genre boeken heb je in je kast staan?
Het merendeel van de boeken zijn thrillers, daarnaast lees ik graag romans en non-fictie. Ik hou van reizen, dus er staan wat reisboeken en ik zie nog wat verdwaalde kookboeken. De historische verhalen zijn voornamelijk van mijn vriend.

Wat is je favoriete boek dat ertussen staat?
Dat is een moeilijke. Ik heb niet één favoriet boek. Het ligt aan het moment welk boek ik graag lees of nog eens herlees. Naast m’n bed liggen ook altijd verschillende boeken en ik lees ze allemaal door elkaar. Nu is dat The Cirkel, van Dave Eggers, Lean In van Sheryl Sandberg en verzameld werk van Oscar Wilde. Ow, en uiteraard een paar thrillers.

Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen en waarom?
Matilda, van Roald Dahl. Een dapper meisjes dat ontsnapt uit de wereld waarin ze zich niet thuisvoelt. Sterk en vol humor geschreven. Dit boek heb ik echt verslonden.

Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?
Ik heb geen idee, maar veel te weinig. Ik probeer altijd in bed te lezen, maar zodra m’n hoofd m’n kussen raakt ben ik weg, dus dat schiet niet echt op. Tijdens de vakantie maak ik een inhaalslag. Als ik eerlijk ben, denk ik dat ik net de 25 per jaar haal. Ik hoop elk jaar dat het er meer worden.
 
Welk boek zou je graag willen aanraden?
Alle boeken van David Sedaris. Van zijn werk word ik altijd vrolijk.





Linda Samplonius had onlangs de boekpresentatie van 'Koelcel'.

Fotografe Sara Beekveld wordt na een personeelsfeest wakker in het bed van haar collega Marcel Grotenbroek. Ze herinnert zich niet hoe ze daar is beland en vermoedt dat ze is gedrogeerd en verkracht. Al snel raakt ze geobsedeerd door Marcel. Ze is vastbesloten uit te vinden welk vuil spelletje hij speelt. Dan wordt Marcel dood in zijn douche aangetroffen...
'Met grote precisie beschrijft Linda Samplonius de meest angstaanjagende scènes. Koelcel is een spannend en verrassend boek.'
Liesbeth Siekerman

5 opmerkingen:

  1. Hopelijk krijg je je boekenwand een keer voor elkaar! Alleen het ernaar kijken is al heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kast en heel herkenbaar dat in bed 'lezen' ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Linda Samplonius17 juni 2014 om 15:44

    @Patricia Dat hoop ik ook. Heb jij zo'n mooie jaloersmakende boekenwand?
    @Ann Dank je. Ik probeer nu eerder naar bed te gaan om meer leestijd over te houden. Het lukt alleen nog niet echt...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb wel zo'n jaloersmakend wand van de ene kant van het huis naar de andere. Patrice is begonnen met een inhaalslag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ow ook dat is heel herkenbaar...als ik echt een boek uit wil hebben lig ik er soms al om 9 uur in.

    BeantwoordenVerwijderen