vrijdag 20 juni 2014

De boekenkast van ......Thrillerlezerlid Manon Hijman

1) Welk genre boeken heb je in je kast staan?
Mijn boekenkasten staan aardig vol, met niet alleen boeken zoals je ziet. De genres verschillen nogal, van mijn vroegere kasteelromans (ja, ik weet het!! ;-)), psychische romans/literatuur tot aan mijn thrillers van nu. De thriller-genre is toch echt wel mijn favoriet, als er in het eerste hoofdstuk nog niks is gebeurd qua moord of iets dergelijks dan vind ik een boek al snel niet zo leuk meer.
2) Wat is je favoriete boek dat er tussen staat?
Echt favoriete boeken heb ik niet echt, uiteraard wel favoriete schrijf(st)ers, de boeken van Cody McFadyen vind ik erg goed en ook Karen Rose en Harlan Coben (niet de Myron-serie, maar zijn losse boeken), Ik heb wel een favoriete serie...mijn Harry Potter boeken, die heb ik zeker wel 8x herlezen, ze blijven mooi.

3) Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen en waarom?
De Heksen van Roald Dahl, vind hem nu nog leuk, dat zegt toch wel wat over het boek. En een serie boeken die over een hondenkennel, de Wildhof, ging, die heb ik letterlijk stukgelezen.
4) Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?
Ik hou niet echt de teller bij, schat zo ongeveer 35/40 boeken per jaar, misschien wel meer. Zelf koop ik heel veel boeken, mijn moeder (ook zo'n leesfreak) daar krijg ik wat van toegeschoven en van Miriam (jullie wel bekend) ook, dus ik kom wel aan mijn portie letters!

5) Welk boek zou je anderen willen aanraden?

De stilte van de hel van Cody McFadyen en de delen die daarop volgen, gewoon lezen ze zijn echt goed.

4 opmerkingen: