zaterdag 23 maart 2024

Doolhofgame van Maren Stoffels


Morris geeft zich samen met zijn vrienden op voor Doolhof Game. In dit spel probeer je te ontsnappen uit een enorme doolhof en voer je onderweg opdrachten uit. Maar dan verdwijnt Lune plotseling. Ze moeten haar terugvinden! Hoort dit bij het spel? Of loopt Lune écht gevaar? En vinden ze de weg ooit terug?

Dit verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld. Zo lees je vanuit Morris. Hij is goed bevriend met Zef, maar deze lijkt de laatste tijd steeds meer naar Wester, een andere jongen, te trekken. Morris voelt zich een beetje het vijfde wiel aan de wagen, maar toch geven ze zich samen op voor 'Doolhof Game'. Dit is een nieuw spel en je moet dan in een supergroot, levensecht doolhof zien te ontsnappen...

Zef en Wester willen dat er een vierde persoon meegaat en dat is Lune, een meisje dat ook bij hen in de klas zit. Vanuit haar lees je ook een heleboel hoofdstukken.

Morris nodigt haar uit en met z'n vieren betreden ze het enorme doolhof. Ze moeten verschillende opdrachten doen en binnen één uur de uitgang weten te bereiken. Maar ondertussen loopt er ook nog een hele enge clown rond en als die je pad kruist....

Dan verdwijnt Lune en de grote vraag is of de clown haar te pakken heeft gekregen. Kunnen Moris, Zef en Wester haar nog op tijd redden?

Het concept van dit verhaal vond ik heel erg leuk. De spanning is al redelijk snel voelbaar als de vier jongeren zich eenmaal in het doolhof bevinden. Je leest over een aantal opdrachten die ze uit moeten voeren én ook voel je de onderlinge spanning tussen een aantal deelnemers.

Dit is wel echt een boek voor de jeugd, maar ik denk dat deze dit verhaal zeker wel kunnen waarderen. Dit vond ik dus een prima verhaal voor tussendoor.

Op het einde legt Maren Stoffels nog uit hoe ze op dit idee is gekomen en dat was ook een leuke toelichting.

Beoordeling: 3,0/3,5 kraaien

Silvie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten