donderdag 28 september 2023

Verwacht in oktober, deel 1

 17 oktober


Drie mensen kunnen best een geheim bewaren. Zolang twee van hen dood zijn.

Toen dokter Maggie trouwde met een zoon uit de invloedrijke familie Kendall, wist ze dat het gezin geheimen had – alle families hebben die. Maar ze had niet verwacht dat het grootste geheim zou worden bewaard door de man van wie ze hield.

Wanneer haar echtgenoot Will wordt doodgeschoten in hun huis in Londen, denkt Maggie dat hij het slachtoffer is van een fataal afge­lopen inbraak. Dan vertelt de politie haar het schokkende nieuws dat Will zelf de trekker heeft overgehaald. Maggie wordt verteerd door verdriet, maar twijfelt aan deze verklaring: ze weet zeker dat Will niet suïcidaal was.

Na de begrafenis reist Maggie af naar hun vakantiehuis op Tišina, een klein Kroatisch eiland, om Londen te ontvluchten en Wills bezittingen op te ruimen. Daar ontdekt ze dat het ‘s zomers zo paradijselijke eiland in de winter een heel andere plek is. Al snel gebeuren er vreemde dingen in huis, Maggie voelt zich overal bespied en onveilig. En dan ontdekt ze dat Wills duistere geheim verband houdt met iemand uit zijn verleden, en zal ze moeten vechten voor haar eigen leven.


24 oktober


Charlie Muller is met haar vriend op vakantie in Stockholm, wanneer ze verschrikkelijk nieuws krijgt: het zeilschip waarmee haar broer Peter, zijn vrouw Femke en Femkes broer Robert een tocht over de Oostzee maakten is gezonken. Femke en Robert worden al snel gevonden, maar Peter blijkt overboord geslagen en verdronken. Van hem en de boot ontbreken elk spoor.

Omdat een botsing met vermoedelijk een walvis volgens de Zweedse autoriteiten vaker voorkomt, wordt de zaak niet verder onderzocht. Toch blijft Charlie het gevoel houden dat er iets niet klopt. Waarom ontving ze de avond voor het ongeluk een verontrustende voicemail van Peter? Samen met journalist Elina Kjellberg gaat ze op zoek naar de waarheid.




3 oktober


De thriller 'Vijf voor twaalf' (Quarter to Midnight) van Karen Rose brengt je naar het hete en swingende New Orleans.

Chef-kok Gabe Hebert zag welke tol het politiewerk van zijn vader eiste. Wanneer de dood van zijn vader als zelfmoord wordt bestempeld, vermoedt Gabe dat iemand hem het zwijgen wilde opleggen over zaken binnen het corps. Hij schakelt de hulp in van Molly, een Irak-veteraan die nu voor een privédetectivebureau werkt. Terwijl de temperatuur in de stad én tussen Molly en Gabe, oploopt, ontrafelen zij een web van misdaden, corruptie en moord dat terug te leiden is tot de top van de politie van New Orleans.





17 oktober


De terugkeer van Mitch McDeere uit Advocaat van de duivel

Hoe is het afgelopen met Mitch en Abby McDeere nadat ze advocatenkantoor Bendini, Lambert & Locke in Memphis hadden ontmaskerd en het land waren ontvlucht? Het antwoord vinden we terug in Het ultimatum, het meeslepende vervolg op Advocaat van de duivel, de megabestseller die het startschot vormde voor John Grishams carrière.

Vijftien jaar na dato zijn Mitch en Abby neergestreken in Manhattan, waar Mitch partner is geworden in een van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Wanneer een vroegere mentor in Rome hem om een gunst vraagt, raakt Mitch betrokken bij een sinistere zaak die wereldwijd verstrekkende gevolgen heeft en die zijn collega’s, vrienden en familie in groot gevaar brengt. In het verleden heeft Mitch laten zien dat hij zijn vijanden te slim af kan zijn, maar deze keer lijkt hij geen kant op te kunnen…


24 oktober


Het geheim van Lee en Andrew Child is het nieuwste deel in de wereldberoemde thrillerreeks met loner Jack Reacher in de hoofdrol.

1992. Acht eerzame mensen zijn dood aangetroffen op verschillende plaatsen in de vs. Het lijken losstaande ongelukken, tot één lichaam – het slachtoffer van een dodelijke val uit een ziekenhuisraam – voor onverwachte aandacht zorgt.

Die aandacht komt van de minister van Defensie, die gelijk oproept tot een interagency taskforce met Jack Reacher als vertegenwoordiger van het leger.

Reacher is misschien een uitzonderlijke soldaat, maar hij veegt andermans geheimen niet onder het tapijt. Hij haast zich om de moorden te ontrafelen, terwijl hij de geheime agenda’s van zijn nieuwe ‘partners’ omzeilt en zich in de kijker speelt van enkele van de gevaarlijkste mensen die hij ooit is tegengekomen…


17 oktober


Amber doet nog wat rode lippenstift op en bekijkt zichzelf in de spiegel voordat ze op een date gaat. ‘Niet opblijven!’ roept ze naar haar huisgenoten wanneer ze weggaat. Maar Amber komt die avond niet thuis. Amber komt nooit meer thuis.

Gina Harte probeert een gedegen onderzoek op te zetten, maar er beginnen steeds meer geruchten de ronde te doen over Amber en het lijkt erop dat iedereen een ander verhaal te vertellen heeft. Maar zodra Ambers levenloze lichaam wordt gevonden in een plaatselijk park, met dichtgelijmde blauwe lippen, wordt het plotseling stil. Terwijl Gina Harte de laatste paar uur van Ambers leven naloopt, lijkt het erop dat het meisje simpelweg verdween op weg naar de bushalte. Wanneer een andere jonge vrouw in het holst van de nacht vermist raakt, is het een race tegen de klok om haar te vinden voordat ook haar voor altijd het zwijgen wordt opgelegd.



10 oktober


EEN DROOMBAAN OP CURAÇAO VERANDERT IN EEN NACHTMERRIE

Op het tropische Curaçao geniet Esmée van haar werk als receptioniste in een prachtig vijfsterrenhotel. Maar als een van de gasten haar vraagt om een pakketje aan te nemen, slaat haar zorgeloze, zonnige leven om in een levensgevaarlijke nachtmerrie…







3 oktober


Het is 1941; de Mitford-familie is versplinterd door de gevolgen van de oorlog. Om iedereen zo veel mogelijk bij elkaar te brengen stelt Deborah, de jongste Mitford-zus, voor om kerst te vieren in het landhuis van haar schoonouders in Derbyshire. Ze nodigt ook Louisa Cannon uit, hun voormalige kindermeisje en chaperonne, en inmiddels een vertrouweling van de familie en privédetective.

Op een avond staat er een vrouw voor de deur die beweert een medium te zijn. Ze heeft een bericht ontvangen voor Deborah: kijk in de vestibule. Bij wijze van entertainment besluit het hele gezelschap op verkenningstocht te gaan, maar de sfeer slaat snel om als ze in de vestibule een bebloede muts aantreffen.

Louisa’s nieuwsgierigheid is gewekt. Van wie is die muts, en hoe wist die mysterieuze vrouw waar hij was? Is er sprake van een misdaad, misschien zelfs een moord? En kan ze de waarheid wel achterhalen in een huis vol mensen die niets liever willen dan hun geheimen begraven?


11 oktober


De verrader van Ava Glass is een spannende thriller vol actie, het nieuwe deel in de Alias Emma-serie, en perfect voor fans van James Bond.

In een koffer in zijn eigen appartement wordt het lichaam aangetroffen van een MI6-agent. Spion Emma Makepeace maakt jacht op de brute moordenaar. Om hem te pakken te krijgen reist ze af naar de Franse Rivièra, waar ze undercover gaat op een privéjacht. Het slachtoffer schaduwde namelijk twee oligarchen die ervan verdacht worden illegaal wapens te importeren. Alles wijst erop dat zich binnen de Britse overheid een mol bevindt die ze helpt. Om de verrader te ontmaskeren ziet Emma zich gedwongen onder een valse identiteit aan het werk te gaan op het superjacht. Maar het glanzende schip herbergt duistere geheimen en midden op zee in de Franse Rivièra is Emma op zichzelf aangewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten