zondag 9 juli 2023

Na die nacht - Karin Slaughter

 


Wanneer de zwaargewonde Dani Cooper op de spoedeisende hulp wordt binnengebracht, wordt behandelend arts Sara Linton teruggeworpen in de tijd. Het letsel van de ernstig toegetakelde Dani lijkt namelijk heel erg op de verwondingen die Sara zelf 15 jaar geleden opliep. Sara beseft dat ze de gebeurtenissen uit die tijd niet langer weggestopt kan houden en doet Dani een belofte. Deze belofte zet niet alleen haar eigen, inmiddels gelukkige, leven op z’n kop, maar ook dat van haar geliefden.

 We hebben er even op moeten wachten, op het vervolg van de populaire serie rondom Sara Linton en Will Trent. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het lastig vond om in de omschrijving geen spoilers weg te geven over de voorgaande delen, maar volgens mij is dat gelukt. Heb je alle voorgaande delen al gelezen, dan weet je natuurlijk al op welk punt de ontwikkelingen rondom Sara en Will zich bevinden, en daarvan willen de fans, waaronder ik, natuurlijk weten hoe het verder loopt.

 Ik pakte de draad dan ook weer moeiteloos op en wat was het een heerlijk weerzien! De hoofdpersonages Sara en Will, maar ook alle andere personages uit de serie, blijven stuk voor stuk interessante personages. Karin Slaughter weet moeiteloos heden en verleden uit de boeken weer tot een ontzettend boeiend en spannend verhaal te maken. Net als in al haar andere boeken is geweld tegen vrouwen het centrale thema en ik heb bij de expliciete stukjes echt weer zitten huiveren.

De dynamiek tussen Sara en Will blijft na 10 boeken nog steeds interessant en het leuke is dat er nog steeds ontwikkeling in zit. Want in dit deel krijgt Faith’s zoon Jeremy een rol, en dat kan zeker interessant worden voor volgende delen.

 Zoals altijd heeft Karin Slaughter weer een mooi afgerond verhaal geschreven. De opbouw is langzaam, maar goed doordacht. Niets wordt aan het toeval overgelaten, terwijl het einde toch verrassend is. Bij het oplossen van de misdaad neemt ze haar lezers aan de hand waarbij je aan het einde net als Will en Sara bijna weet hoe de vork in de steel zit. Bijna dan….

 Tja, het valt voor mij ook niet te verhullen dat ik een enorme fan van Slaughter’s boeken ben. Een compleet objectieve review kunnen jullie van mij dan ook niet verwachten. Maar aan de andere kant schept dat ook ieder jaar weer een verwachting. Een verwachting waar toch niet iedere auteur waar ik fan van ben altijd aan kan voldoen. Bij dit boek had ik echter maar één conclusie: ze deed het, weer!!

 5 kraaien

 Jolanda

1 opmerking:

  1. Ben zeer benieuwd. Ik ben ook grote fan van Sara en Will.

    BeantwoordenVerwijderen