zaterdag 1 juli 2023

De schaduwman van Helen Fields

 


Titel: De schaduwman
Auteur: Helen Fields
Uitgeverij: Ambo| Anthos
Publicatiedatum: 30 mei 2023
Recensie door: Tamara
Kraaien: 4

 Elspeth zit opgesloten op de bovenste verdieping van een huis, waarvan de ramen zijn dichtgemetseld. Ze weet niet waar ze is en ze weet niet waarom ze wordt vastgehouden. Wat ze wél weet is dat een man haar heeft ontvoerd, en hij laat haar niet gaan. Ze zint op een ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moet voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…en hij is op zoek naar het volgende..

Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda worden op de zaak gezet en zij ontdekken dat de ontvoering van Elspeth slechts het topje van de ijsberg is. Woolwine en Baarda moeten alles op alles zetten om de dader te vinden.

 " In he chte lven zat het grootste deel van hun publiek naar de klok te kijken en te wachten op de dood."

Dit is een stand- alone boek van Fields en ik miste echt Luc en Ava in het begin. Nu maken we kennis met Woolwine en Baarda. Ik had een beetje een Deja-vu gevoel bj deze 2. Het gaat een beetje hetzelfde als bij Luc en Ava. De spanning tussen die 2 wordt met de bladzijde sterker. Ook het team van Luc en Ava komen aan bod. Dus eigenlijk niet heel veel niewe gezichten . Ook de opzet is hetzelfde als bij Luc en Ava.

Ik moest ook echt even mn best doen om in het verhaal te komen. Alsof de auteur zelf nog een beetje moest wennnen aan Woolwine.
Net toen ik het ik er bijna geen zin meer aan had, kreeg Fields mij te pakken en heb ik non stop zitten lezen. 

Het verhaal is een keertje weer iets anders. Geen "ik - moord- maar- een- eind- weg verhaal, geen alcoholisten of zwaar getraumatiseerde agenten. Wel een origineel verhaal, wat even tijd nodig heeft.

Ben ik fan van Woolwine? Ik moet nog even aan haar wennen. Hadden Ava en Luc in dit verhaal gekunt... Ja, dat denk ik wel!

Ik ben heel benieuwd of Fields Ava en Woolwine met elkaar gaan afwisselen..

 

Spanning: 3
Originaliteit: 5
Psychologische ontwikkeling personages: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Plot: 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten