woensdag 5 april 2023

Perfecte wraak van Helen Fields


 Titel: Perfecte wraak

Auteur: Helen Fields

Uitgeverij: Ambo Anthos

Publicatiedatum: 14 februari 2023

Recensie door: Tamara

Aantal kraaien: 5


Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter. Het dodental loopt verder op en de werkwijze van de dader wordt almaar gruwelijker. Luc en Ava moeten ontdekken wie de aanslagen pleegt, voordat ze zelf slachtoffer worden…

“ High worden, hoe tijdelijk en zinloos ook, was nog steeds een trap naar de hemel in een ravijn van werkloosheid en rijen voor de voedselbank.”

Soms tref  je een auteur die steeds beter gaat worden, naarmate ze meer boeken schrijft. En dat is hier ook het geval. Dit is het 7e deel van Turner en Callanach en dit is, voor mij persoonlijk, het allerbeste boek wat Fields heeft geschreven. Wat een dijk van een boek. Een knaller, letterlijk en figuurlijk.
Na het dichtslaan van het boek, heb ik een half uur “wat een stom boek” gemompeld. En niet omdat hij slecht was, maar omdat hij zoveel emoties opwekte!

Ook in dit deel ga je mee met Ava en Luc. Deze twee dansen nu al 6 boeken om elkaar heen en elke keer weer hoop ik dat zij nu eens samen komen.
Dit keer gaat het team van Ava op jacht naar een bommenlegger. Alle bekenden van vorige delen doen ook mee. De bommen lijken niet zomaar te zijn neergelegd, dus Ava moet extra oplette en vooral geen domme ondoordachte acties uitvoeren. In dit boek krijgt Ava veel voor haar kiezen en je vraagt jezelf echt af of zij dit wel kan verwerken en of zij nu haar werk wel goed kan uitvoeren.

“Ava zag hem naar de dichtsbijzijnde persoon grijpen om die te beschutten, terwijl zijn eigen gezicht aan flarden werd gesneden.”

Ook dit boek is gruwelijk, naar maar ook persoonlijk. Ik leefde nu echt mee met het team van Ava en de twee verhaallijnen lopen vloeiloos in elkaar over. Het ene lijntje kan niet zonder het andere.

Kan je dit boek lezen zonder voorgaande delen te hebben gelezen? Ja, dat is mogelijk. Maar je mist wel de magie tussen Ava en Luc en hoe hun team groeit. Niet alle delen vond ik even bijzonder, maar na deze hoop ik echt dat Fields snel met het volgende deel komt. Heel snel!

Spanning: 5
Originaliteit: 5
Psychologische ontwikkeling personages: 5
leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Plot: 5 maar ook een 1 omdat er iets gebeurde dat ik totaal niet leuk vond.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten