donderdag 6 april 2023

Levenslang van Harlan Coben

 


Titel: Levenslang

Auteur: Harlan Coben
Uitgeverij:beoekerij
Publicatiedatum: maart 2023
Recensie door: Tamara
Kraaien: 4.5

In deze adembenemende thriller zet de meester van het hedendaagse thrillergenre zijn traditie van ongekende spanning en onverwachte wendingen voort

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek... en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

“Toen Matthew was vermoord,krulde ik me op als een foetus en wachtte ik tot ik dood zou gaan.

Eindelijk weer een nieuwe Coben en wat heb ik er naar uitgekeken!
Het verhaal begint bij David. Hij zit vast in de gevangenis voor moord op zijn zoontje. Een moord die hij niet gepleegd heeft. Maar ja, dat zeggen alle gevangenen natuurlijk.
Op het moment dat zijn ex- schoonzus bij hem op bezoek komt en hem een foto laat zien, is er voor David geen weg meer terug. Hij zal en moet ontsnappen en bewijzen dat zijn zoontje nog steeds leeft.

Het verhaal is een ware roadtrip. In het begin had ik wel het gevoel dat ik het verhaal al eens gelezen had. Maar gaanderweg verdween dat gevoel en zat ik volledig in de zoektocht naar Matthew. Is hij echt dood, is de vader de moordenaar en als hij nog leeft, wie is dan dat kindje wat voor Matthew moest doorgaan?
Heel veel vragen en tijdens het lezen kom je steeds meer te weten.

Dit is weer een steengoed verhaal van Coben en tot het einde is het nog steeds één groot vraagteken.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het plot iets over de top vond. Voor mijn gevoel, was het plot iets tever gezocht. Anders waren het een dikke 5 kraaien geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten