zondag 23 april 2023

Help me van Elliot Hyland


 HELP ME

Ze staart met een verdrietige blik naar buiten, waarna ze twee woorden op de beslagen ruit van haar treinwagon schrijft: help me. Inez' grote droom is om gelukkig oud te worden met Joachim, de man van haar leven, en samen een gezinnetje te starten. Maar wanneer hij haar na twaalf jaar compleet onverwacht laat staan voor een ander, stort Inez' wereld in. Dan leert ze Thomas kennen, de perfecte man. Hij is zorgzaam, wil niets liever dan voortdurend bij haar zijn en het beste van al: ze hebben geen geheimen voor elkaar.

'Help me' lees je vanuit verschillende personages/fragmenten. Zo is er het dagboek van Annelies en een politieverslag van Magalie. De overige stukken lees je vanuit hoofdpersonage Inez. Het duurde eventjes voordat ik begreep hoe alles met elkaar in contact stond, maar na een tijdje wordt het allemaal veel duidelijker.

Het verhaal begint interessant: een vrouw ziet een meisje in de trein tegenover haar de woorden 'help me' op het raam schrijven. Wat is er aan de hand? En waarom schrijft dit meisje deze woorden? Doordat dit stuk meteen mysterieus was, werd ik het verhaal ingezogen. Ik wilde weten wie het meisje was en hoe het met haar af zou lopen.

Het verhaal is redelijk kort, dus het tempo ligt hoog, maar hierdoor bleef het voor mij ook boeiend. Na een tijdje denk je wel een beetje te weten hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen, maar desondanks vond ik het zeker een leuke novelle om eens gelezen te hebben. Het wordt niet superspannend, maar het verhaal bevat meer psychologische elementen.

'Help me' is dan ook zeker een aanrader als je van dit genre houdt!

Beoordeling: 3,5 kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten