dinsdag 21 maart 2023

Vertigo-Emelie Schepp

 Cover

Een cover die heel mooi past tussen de andere boeken uit de reeks rond Jana Berzelius. Dit keer een vrouwenlichaam tussen takken, kastanjerood haar en een witte jurk. Op zich een redelijk gruwelijke cover, maar ik ben wel fan.

Verwachting 

'Vertigo' is het zevende deel uit de reeks rond Jana Berzelius, ik heb al van elk boek genoten, dus ik hoop maar dat ik van deze opnieuw veel plezier zal hebben.


Quote

De moord is, zoals ik al zei, bijzonder wreed, bloederig en … er zit een voorwerp in zijn buik.

Recensie

'Vertigo' sluit onmiddellijk aan op voorganger 'SubRosa', verwijzend naar de gebeurtenissen van een week geleden, voor mij is het beduidend langer geleden dat ik dit boek las, maar Emelie Schepp laat haar lezers niet in het ongewisse, en zorgt er voor dat je mee kan met het verhaal, ook als het lang gelezen is of misschien zelfs als je het niet las.

Ik las jammer genoeg reent 2 Zweedse thrillers die niet echt een match waren, maar Schepp herstelt mijn vertrouwen in Zweedse thrillers helemaal, gelukkig maar !

Het hoofdverhaal loopt goed, maar ook de rode draad door deze reeks in verband met Jana's verleden zorgt voor een bepaald gevoel van dreiging.

Ik verbaas me alleen over een paar feiten, Mia die zich na een relatie van een week wil verloven, en hoe in Zweden men eigenlijk meer verontwaardigd lijkt te zijn over het feit dat een man betaald voor 'liefde' (dit is blijkbaar namelijk verboden in Zweden), dan over het feit dat dit gebeurt met een 16-jarig meisje.

Maar daarnaast heb ik volop genoten van een goed, vlot misdaadverhaal, en niet te vergeten, die rode draad, die ondanks het feit dat die al 7 boeken meegaat, toch blijft evolueren en boeien.

'Vertigo' eindigt met een cliffhanger :

En als er, tegen de verwachting in, iets zou gebeuren, dan zijn we niet in staat je te helpen.

Dat begrijp ik, maar ik neem het risico.

Je neemt dus het risico om de slapende beer wakker te maken ?

Ja, dat is precies wat ik doe.

Ik heb geen idee wanneer de volgende uitkomt, maar ik kijk er zeker naar uit ! En intussen geef ik voor dit aangename boek graag geen score van 4 kraaien !


1 opmerking:

  1. Ik heb via ebooks de hele serie (met korting) aangeschaft ben benieuwd, begin hier binnenkort mee.

    BeantwoordenVerwijderen