donderdag 2 maart 2023

Mikaela Bley - Sterf voor mij




Caroline en Gustav hebben het perfecte leven. Ze hebben alles waar ze ooit van droomden: kinderen, geluk, succes, geld en vrienden – en talloze volgers op social media, waar ze de hoogtepunten van hun jaloersmakende leven delen.

Maar wat zou er gebeuren als ze opeens niets meer zouden hebben?

Op een ochtend in augustus verdwijnen de zwangere Caroline en haar twee jonge dochters spoorloos. De omstandigheden rond hun verdwijning zijn vreemd en een massale zoektocht wordt gestart onder leiding van Henrik Hedin en Leia Kaplan, twee van Zwedens meest prestigieuze criminele onderzoekers. Algauw wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. De klok tikt, en Henrik en Leia hebben nog maar weinig tijd om uit te vinden wat er gebeurde in het leven van dit volmaakte stel.

´Sterf voor mij´ wordt vanuit meerdere personages verteld, waaronder die van Gustav en Caroline. Al gauw komt de ontvoering van Caroline en haar twee dochters in beeld, maar wie erachter zit is onduidelijk. Je komt steeds meer te weten over Gustav en Caroline en het huwelijk blijkt toch niet zo perfect te zijn als dat ze doen lijken...

Het verhaal wordt niet heel erg spannend en soms vond ik het zelfs een klein beetje langdradig (ja, echt!). Maar een groot pluspunt is wel dat je als lezer telkens twijfelt over hoe het plot werkelijk in elkaar steekt, want je wordt namelijk steeds op het verkeerde been gezet. Wie spreekt de waarheid en wie liegt? Dit blijft tot het einde onduidelijk en dat is dan wel weer knap.

De schrijfstijl van Mikaela is heel erg fijn en ook zijn de hoofdstukken niet erg lang, dus hierdoor vlieg je redelijk snel door het boek. De grote vraag is of Caroline en haar dochters op tijd gevonden kunnen worden.

'Sterf voor mij' is zeker geen onaardig verhaal en ik heb er dan ook voor een groot deel van genoten en ik denk dat veel lezers dit verhaal zeker wel kunnen waarderen!

Beoordeling: 3,5 kraaien

Silvie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten