donderdag 23 maart 2023

Gouwe ouwe Wraak van Chelsea Cain

 


Titel: Wraak
Auteur: Chelsea Cain
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: oktober 2012
Recensie door: Tamara
Kraaien: 4

 De verleidelijkste vrouwelijke moordenaar is terug!

Niets geeft rechercheur Archie Sheridan meer rust dan de wetenschap dat de bloedmooie Gretchen Lowell veilig opgesloten zit in een psychiatrische kliniek. Haar schoonheid staat in schril contrast met de gruwelijke moorden die ze heeft gepleegd. Bovendien heeft ze Archies privéleven behoorlijk overhoopgehaald. Hij wil die periode nu voorgoed achter zich laten.
Archie stort zich op een nieuwe zaak. Aan een boom midden in het stadspark van Portland wordt het ontzielde lichaam van een man gevonden. Hij is gruwelijk gemarteld en de dader heeft geen enkel spoor achtergelaten.
Dan krijgt Archie een bericht dat hij niet naast zich neer kan leggen. Gretchen beweert dat ze meer weet over de moord in het park. Archie besluit haar op te zoeken, hoewel hij net bevrijd dacht te zijn uit haar ijzeren greep. Wat voor spelletje speelt ze deze keer?

 “ Zijn buikholte was ingevallen; de inhoud was verwijderd en als slachtafval naast hetr bed gegooid.”

Wraak is het 5e boek in de Archie Sheridan reeks. Ik vond de eerste 4 delen erg mooi om hoe Chelsea de relatie tussen Gretchen en Archie tot leven wist  te wekken, spannend te houden en vooral echt kon laten lijken.
Ook in dit deel merk je hoe verknipt de relatie is tussen die twee. Al wordt het voor de gedrogeerde Gretchen wel moeilijk om Archie voor haar karretje te spannen.

Wat ik wel wat jammer vond, waren een paar personages die een onzinnige rol hadden in het verhaal. Ik weet niet of opvulling is geweest, maar ik kon mij weinig vinden in bijvoorbeeld de  nieuwe buurvrouw van Archie.

Wat dit verhaal ook weer kenmerkte, was de overdaad aan geweld. Gretchen was in haar vorige boeken niet vies van martelingen en dit boek is ook niet anders. Alleen... Als Gretchen vast zit, wie pleegt dan al die moorden met Gretchen's kenmerk?

Ik hoop dat er snel een nieuw boek komt met Gretchen en Archie ( deel 5 is in2014 uitgekomen), want ik mis ze wel!
 
Spanning: 4
Originaliteit: 5
Psychologische ontwikkeling personages: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Plot: 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten