maandag 6 maart 2023

Alias van Eva Burgers


 De 32-jarige Julia maakt deel uit van het rechercheteam Alias, dat zich bezighoudt met drugstransporten, ontvoeringen, zware bedreigingen en moord. In Onvoltooid verleden, het tweede deel van deze spannende serie, wordt team Alias gevraagd om de Centrale Recherche te assisteren bij een ontvoeringszaak van een jonge vrouw.

Er zijn weinig getuigen en de tijd dringt. Julia bijt zich vast in de zaak, maar wanneer er vanuit het niets een crimineel uit een vorig onderzoek opduikt in haar privéleven, krijgt de kwestie een totaal andere wending.

Het vorige deel 'Het laatste uur' vond ik prima om te lezen, dus ik was heel erg benieuwd naar het vervolg. Helaas zijn er dus ook soms boeken die dan toch weer wat tegen kunnen vallen en ik moet heel eerlijk zijn dat dat bij 'Onvoltooid verleden' het geval was.

In het begin lijkt alles nog wel redelijk oké. Er is een jonge vrouw vermist en het team wordt op de zaak gezet. Ondertussen heeft Julia ook de nodige problemen in haar privéleven waar ze mee moet dealen. Naarmate de zaak vordert worden dingen steeds duidelijker.

Uiteindelijk is mijn eindconclusie dat ik het verhaal best zwak vond. De reden van de vermissing van de vrouw vond ik een beetje ver gezocht en alles lijkt zo gemakkelijk te gaan. Doordat het verhaal erg kort is worden de personages en het plot, naar mijn gevoel, niet voldoende uitgewerkt.

Toch moet ik wel even zeggen dat de schrijfstijl van Eva vlot en toegankelijk is, dus dit zijn weer wat pluspunten. Maar als je puur naar het verhaal zelf kijkt moet ik het toch een onvoldoende geven. Sorry...


Beoordeling: 2,5 kraaien

Silvie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten