zondag 28 augustus 2022

Verwacht in september, deel 3


 1 september

Of het nu een echte thriller is, maar leuk is hij wel!

Op het knusse Day Break Island komt alles op zijn pootjes terecht. Tot nu.

Eindelijk is het zover: de grote opening van het kattencafé op Daybreak Island, waar klanten gezellig kunnen kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee, in gezelschap van een heel assortiment vriendelijke katten. Mede-eigenaar Maddie James kan haar geluk niet op, tot ze verstrikt raakt in een drama tussen een van haar vrijwilligers, een fervente dierenrechtenactiviste, en een rijke vrouw die erop staat een lapjeskat te adopteren – en wel nu meteen!

De ruzie zelf is al slecht genoeg voor de zaken, maar als de diepbeledigde dame dood wordt aangetroffen met een kattenspeeltje naast zich, is het personeel van het kattencafé hoofdverdachte nummer 1. Met haar reputatie en carrière op het spel ??(om nog maar te zwijgen van haar ontluikende romance met een knappe dierentrimmer) moet Maddie alles doen om de misdaad op te lossen – voordat haar negen levens op zijn.


29 september

In de zinderende thriller Het Caravaggio-vonnis van voormalig hoofdcommissaris Marco De Franchi
worden op het platteland van Toscane twee bijna identieke kinderen ontvoerd. Eén van hen weet te ontsnappen en vertelt wat er is gebeurd, maar commissaris Valentina Medici weet zeker dat hij iets verbergt… Ze vermoedt een gruwelijk complot, maar wordt alleen geloofd door een uit de gratie geraakte collega. Samen moeten ze op zoek naar een nietsontziende moordenaar met een morbide obsessie, die hen steeds een stap voor lijkt te zijn.

De gruwelijke thriller Het Caravaggio-vonnis van Marco De Franchi is een absolute pageturner met echo’s van Dan Brown en The Silence of the Lambs. Op briljante wijze onthult De Franchi de ene wending na de andere, zonder vaart te verliezen. Het resultaat is een wervelende thriller die blijft verrassen… en verontrusten.


20 september


 Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie. Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt. Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.



15 september

Lara de Bont van het coldcaseteam bij de Politie Oost-Brabant heeft één zaak die haar aan het hart gaat: de verdwijning van Helena van den Bosch Rutgers. Maar de zaak zit muurvast en ze ziet zich
genoodzaakt om de hulp in te roepen van misdaadjournalist Martin Kuipers.

Martin is net weggestuurd bij zijn krant omdat zijn onderzoek naar een drugszaak - de zaak Avanti - niet alleen hemzelf, maar ook de krant in gevaar brengt. Hoe verder de twee in de zaak van de verdwenen Helena duiken, hoe complexer hij blijkt. Bovendien ontdekt Martin dat Lara persoonlijker bij de zaak Avanti betrokken is dan ze zegt.




12 september


Alias Emma van Ava Glass is een superspannende thriller over een race tegen de klok. Alles aan Emma Makepeace is nep, zelfs haar naam. Ze heeft net de training tot geheim agent afgerond en wordt meteen in het diepe gegooid met een belangrijke missie: Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, van de ene kant van Londen naar de andere kant begeleiden om hem in veiligheid te brengen. Russische spionnen zitten hem op de hielen. De Londense surveillancecamera’s zijn gehackt door de Russische overheid en Emma moet alles op alles zetten om uit beeld te blijven, elke straathoek en elk steegje wordt in de gaten gehouden. Het openbaar vervoer en taxi’s moeten ze vermijden. Pinpassen kunnen ze niet gebruiken. Emma heeft twaalf uur de tijd om haar missie te voltooien. Wanneer haar contactpersoon ineens onbereikbaar is, kan ze niemand meer vertrouwen. Eén verkeerde beweging kan voor zowel Emma als haar beschermeling de dood betekenen…


22 september

In een Brusselse kerk wordt het lichaam gevonden van de pastoor die op gruwelijke wijze is vermoord.
Het team van Goris staat voor een raadsel. Het mysterie wordt nog groter wanneer 's anderendaags een slager op een nog afschuwelijkere manier van het leven wordt beroofd.

Goris zit met de handen in het haar als blijkt dat er geen verband is tussen beide slachtoffers. Maar dat verandert wanneer er foto's van de slachtoffers in de pers verschijnen die alleen de dader kan hebben gemaakt.

Heeft Goris te maken met een sadistische seriemoordenaar of steekt er iets anders achter?

Ondertussen blijven er slachtoffers vallen.


20 september


Indringend beeld van hoe het slechte iedereen kan overkomen

Een prachtig appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo wordt het middelpunt van een moordonderzoek als het lichaam van een bewoner van een van de vier appartementen wordt gevonden. Al snel wordt duidelijk dat de dader toegang heeft gehad tot het pand, waarmee de vier gezinnen in het pand speelbal worden van verdachtmakingen. Is een van hen de moordenaar?

Terwijl elders in de wijk de bewoners zich druk maken om huiskatten die verdwijnen, blijkt dat de vier gezinnen in het complex allemaal een motief hadden, en een van de bewoners vraagt zich af hoelang ze met haar geheim kan leven.

Helene Flood verwijdert met haar pijnlijke precisie het laagje vernis van de menselijke beschaving, en schetst een indringend beeld van hoe het slechte iedereen kan overkomen.


3 september

Tien miljoen euro. Tien opdrachten. Vier spelers. Eén winnaar. Wie wordt De Oktober Koning? Mara is
een leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven. Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt. Is een mensenleven tien miljoen euro waard?









Geen opmerkingen:

Een reactie posten