zaterdag 27 augustus 2022

Verwacht in september, deel 2

 


28 september

De spannende thriller 'Verity' van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? 'De waarheid' is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.




8 september

Amsterdam, 4 oktober 1992

Op deze zondagavond boort vlucht LY1862 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al, zich om 18.36 in de flatgebouwen Groeneveen en Kruitberg van de Bijlmermeer. De laatste woorden van de piloot zijn: ‘Going down, going down, copied going down…’ In de enorme vuurzee worden 31 flatwoningen in één klap weggevaagd, en laten minimaal 43 mensen het leven.

Al snel doen verhalen de ronde over mannen in witte pakken en een mysterieuze lading van het verongelukte vliegtuig. Zowel de Israëlische als de Nederlandse autoriteiten ontkennen die in alle toonaarden. De blackbox met vluchtgegevens wordt nooit gevonden.

Paramaribo, oktober 1997

Een Nederlandse arts constateert tot zijn verbijstering dat een jonge patiënt overleed aan de gevolgen van radioactieve straling waaraan hij jaren geleden moet zijn blootgesteld. In zijn tas wordt een mysterieuze zwarte cassette gevonden. De naam van de jongen luidt Percy Goedschalk en op de vierde oktober 1992 rende hij voor zijn leven door de hel die de Bijlmermeer was geworden…

Wordt het raadsel van de mysterieuze lading ooit opgelost? En wat heeft deze vlucht te maken met de terughoudende houding van de Nederlandse regering tegenover het bewind van Desi Bouterse?



22 september

Advocate Annemie zit niet lekker in haar vel, ze heeft net een belangrijke zaak verloren en haar relatie met haar man Frederik loopt stroef. Ze krijgt steeds meer moeite met de dingen die hij van haar verlangt.

Wanneer de nieuwe buurman hen samen met de andere buren uitnodigt in zijn zomerhuis op Ibiza, besluiten ze mee te gaan. Ook de knappe buurjongen Mees is van de partij, en er begint iets te broeien op het zonnige eiland. Maar dan gaat het helemaal mis…





6 september

Op de ochtend van midzomerdag worden inspecteur Paula Pihlaja en haar team na een gruwelijke
vondst opgeroepen. Voor het landgoed van een ondernemersfamilie ten westen van Helsinki staat een vrachtcontainer met daarin het lijk van een zwarte vrouw. Ze moet een afschuwelijke dood zijn gestorven, want de container is tot de nok gevuld met zeewater.

De vrouw heeft geen papieren bij zich en niemand lijkt te weten wie ze is. Paula wantrouwt de verklaringen van de familie echter en zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Als de identiteit van de vermoorde vrouw eindelijk wordt achterhaald, start Paula met de reconstructie van haar laatste uren. Waarom was universitair docente Rauha Kalando een paar uur voor haar dood overgevlogen uit Namibië? En welke rol speelt het document dat in haar hotelkamer wordt gevonden – ondertekend door niemand minder dan de voormalige directeur van het bedrijf?


13 september


Op de ochtend van midzomerdag worden inspecteur Paula Pihlaja en haar team na een gruwelijke vondst opgeroepen. Voor het landgoed van een ondernemersfamilie ten westen van Helsinki staat een vrachtcontainer met daarin het lijk van een zwarte vrouw. Ze moet een afschuwelijke dood zijn gestorven, want de container is tot de nok gevuld met zeewater.

De vrouw heeft geen papieren bij zich en niemand lijkt te weten wie ze is. Paula wantrouwt de verklaringen van de familie echter en zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Als de identiteit van de vermoorde vrouw eindelijk wordt achterhaald, start Paula met de reconstructie van haar laatste uren. Waarom was universitair docente Rauha Kalando een paar uur voor haar dood overgevlogen uit Namibië? En welke rol speelt het document dat in haar hotelkamer wordt gevonden – ondertekend door niemand minder dan de voormalige directeur van het bedrijf?


6 september

Maria Foukara leidt een gelukkig leven met haar zoon, en sinds kort met haar geweldige nieuwe liefde
Samir en zijn tienerdochter Yasmin. Als op een koude decembernacht Yasmin ineens spoorloos verdwijnt, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maria weet niet goed wat ze met de situatie aan moet. Haar stiefdochter was niet makkelijk, maar was dat niet gewoon de puberteit? Hoe kan ze zomaar zijn verdwenen?

Wanneer Samir wordt opgepakt op verdenking van moord op zijn dochter, is Maria totaal van slag. Heeft Samir zijn dochter uit eerwraak vermoord? Getuigen vertellen dat Yasmin slachtoffer zou zijn van lichamelijk misbruik, en langzaam ontstaan twijfels bij Maria of de dood van Yasmins moeder en zus, jaren geleden, werkelijk het gevolg van een auto-ongeluk was.

Is Samir niet de liefhebbende echtgenoot en vader die Maria dacht dat hij was, maar een gewelddadige man die het niet kon verdragen dat zijn dochter verkering met een Zweedse jongen had? Gewelddadig genoeg om een moord te plegen?


27 september


Alles wat het Scandigenre zo groot maakt, is ook aanwezig in het laatste deel van de Profeettrilogie: De nacht van de profeet van Håkan Östlundh. Elias moet nog een keer samenwerken met Ylva Grey.

De nacht van de profeet van Håkan Östlundh is de razendsnelle ontknoping van de Profeettrilogie. Nog maar een jaar geleden was Elias Krantz een gewone man van vierentwintig, nu is hij een geheim agent met de codenaam de Profeet, die gezworen heeft wraak te nemen voor zijn vaders dood. Zijn doelwit, zakenman Eric Hands, is echter onaantastbaar vanwege zijn kennis over alle geheimen van de Zweedse overheid. Maar Elias krijgt hulp vanuit de Franse inlichtingendienst en daarmee stijgt de kans om Hands te pakken te kunnen nemen. De vraag wie er daadwerkelijk schuldig is aan zijn vaders dood blijkt complexer dan gedacht. Daarvoor moet Elias een laatste keer samenwerken met diplomaat Ylva Grey en alles op alles zetten…

De nacht van de profeet van Håkan Östlundh is het laatste deel in de serie van De winter van de profeet en Het uur van de profeet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten