vrijdag 5 augustus 2022

Steve Frech - Ik kan niet slapen



Weduwnaar Daniel Price verhuist met zijn achtjarige dochter naar het prachtige Nightingale House. Hij hoopt dat deze nieuwe omgeving hun beiden goed zal doen. Zijn vrouw is een paar maanden eerder overleden en hij wil nu de periode van intens verdriet afsluiten en aan een nieuw hoofdstuk van hun leven beginnen.
Eenmaal in het huis voelt Daniel dat er iets raars aan de hand is. Hij krijgt soms een vreemd gevoel in zijn slaapkamer en hoort op verschillende plekken een mysterieus druppend geluid. Bovendien hoort hij een fluisterende stem door de gangen dat klinkt als: 'Ik kan niet slapen...'
Langzaam ontdekt Daniel het huiveringwekkende verhaal van de familie die een eeuw eerder in het huis woonde. Het blijkt een geschiedenis te zijn vol verraad, tragedie en moord. Daniel dacht in Nightingale House een droomhuis gevonden te hebben, maar het blijkt een plek die zijn ergste nachtmerries tot leven zal brengen.
Wat keek ik uit naar dit boek! Het vorige boek van Steve Frech vond ik erg goed en toen ik deze cover met interessante flaptekst zag, was ik enorm blij! Toch vond ik het heel moeilijk om dit boek te beoordelen. Tijdens het lezen veranderde ik namelijk steeds van rating...
Er zijn twee verhaallijnen: die in het heden en eentje die bestaat uit dagboekfragmenten uit 1900. In het heden maak je kennis met Daniel, zijn vrouw en hun dochtertje. Al gauw wordt duidelijk dat zijn vrouw is overleden en dat hij alleen met zijn dochtertje overblijft en in het nieuwe huis er het beste van probeert te maken. Ik hoopte op een erg spannend, creepy en spooky verhaal, maar ik voelde het niet.
Er gebeuren wat 'spooky' dingen, maar de échte spanning kwam voor mij niet. De fragmenten uit 1900 vond ik wel erg interessant, omdat hierdoor langzaam duidelijk wordt welke tragedie plaatsgevonden heeft.
Wel moet ik zeggen dat Steve Frech een ontzettend fijne schrijfstijl heeft. Er zitten zeker wel goede stukken in dit verhaal, maar ik denk dat mijn verwachtingen te hoog waren. Omdat ik nog steeds niet goed weet wat ik er van moet vinden, schommel ik dus met mijn beoordeling.Toch kijk ik zeker weer uit naar een nieuw verhaal van deze auteur.
Beoordeling: 3,0/3,5 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten