maandag 8 augustus 2022

Road trip door Suzanne vermeer

 


 


“Everybody’s got secrets and I know yours”

“Als je de omstandigheden niet naar je hand kunt zetten, dan moet je ze nemen zoals ze zijn”

Paula en haar man Theo gaan een langgekoesterde wens vervullen: een roadtrip langs de Amerikaanse westkust in een luxe camper. Paula komt  in Las Vegas iemand uit haar verleden tegen, die ze nooit meer hoopte tegen te komen. Ze voelt zich daarna opgejaagd.
Enkele dagen later verdwijnt Theo spoorloos. Een nachtmerrie voor Paula , die alleen maar groter wordt wanneer er het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden.

 

Recensie:

Het is een boek wat veel emoties bij me los maakt. Al gelijk bij de eerste bladzijde in de proloog voel ik woede en medelijden. Een pas bevallen kat wordt namelijk bekogeld met een steen terwijl ze alleen voedsel zoekt.
Vervolgens word je getrakteerd op nog een portie zinloos geweld en racisme. Een man met een donkere huidskleur wordt in elkaar geslagen. Niet om wat hij heeft gedaan maar om hoe hij er uitziet.

De reis door de Westkust van Amerika vond ik heel herkenbaar, maar mijn gedachten dwaalden soms wel wat af.
De beschrijvingen van de plaatsen waren voor mij heel bekend. Las Vegas, de Grand Canyon, Death Valley, Yosemite National Park. Vijf jaar geleden ben ik daar ook geweest. De beschrijvingen van die plaatsen waren voor mij zeer levendig en sentimenteel.

Het verhaal is soms wel ietsje voorspelbaar.
Paula heeft een geheim. Ze heeft in het verleden iets gedaan wat niemand mag weten.
Toen Paula anonieme dreigappjes op haar telefoon kreeg, had ik vanaf het begin al door wie dat deed. Ik vroeg me alleen af hoe diegene van haar geheim wist.

“In ieder mens schuilt een potentiële moordenaar, als de omstandigheden maar extreem genoeg zijn”

Er wordt een overleden persoon gevonden. Stewart, een privédetective in Nederland hoort ervan en besluit naar Amerika te gaan om daar onderzoek te doen.
De verdachte van die moord was zijn cliënt. Ik vind Stewart een sympathieke man met kennis van zaken. Ik vind hem slimmer dan de agenten, die erg racistisch zijn en daardoor last hebben van tunnelvisie.

Nadat Theo vermist was, bleef Paula alleen in de camper slapen. Ik had volgens mij geen oog meer dicht gedaan van angst en zou de deur goed op slot hebben gedaan. Vooral omdat ze ook dreigappjes kreeg.

Aan het einde van het boek staat ‘Wordt vervolgd...’
Het verhaal is nog niet afgelopen en gaat verder in het volgende boek ‘koraalrif’ dat 26-07 uitkwam.


Roadtrip is een boek wat lekker vlot leest. De beschrijvingen in het boek over waar ze zijn, en de vechtpartij worden levensecht beschreven zodat je het gemakkelijk voor je ziet. Het is geen moment saai. Wel soms wat voorspelbaar. Ik ben benieuwd of het boek ‘Koraalrif’ een goed vervolg is waar meer dingen duidelijk worden.
Ik geef dit boek 4 kraaien.

Jantsje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten