donderdag 27 januari 2022

Moordhuis van James Patterson

 


MOORDHUIS is een thriller van James Patterson in samenwerking met David Ellis. Het boek is uit 2015.

De cover vind ik persoonlijk niet helemaal goed gekozen. De benen van een vrouw die op het strand in de zon ligt. Ogenschijnlijk lijkt er niets met haar aan de hand te zijn. Het straalt, ondanks de titel, geen spanning uit. Persoonlijk vind ik dat jammer. Hierdoor loopt het boek risico niet opgepakt te worden, en ik weet nu dat dát een gemiste kans zou zijn.

Het boek is opgebouwd uit 7 “boeken”. Deze worden bij aanvang duidelijk aangeduid met de plaats en de tijd waarin het stuk zich afspeelt. Sommige gedeeltes zijn in het heden, anderen in het verleden. De gedeeltes waarin rechercheur Jenna Murphy speelt zijn geschreven in de “ik-vorm”. De rest in de 3e persoon. Dit is niet storend voor het verhaal.

Het boek begint gelijk spannend. Er is een dubbele moord in het zogenaamde Moordhuis. Vrij snel wordt er een verdachte opgepakt. In het huis van klusjesman Noah wordt bewijsmateriaal gevonden, waardoor hij als de dader wordt gezien. Commissaris Langdon, de oom van Jenna Murphy, is ervan overtuigd dat Noah schuldig is. Het proces start en Noah wordt veroordeeld. Jenna heeft zo haar twijfels en start haar eigen onderzoek. Haar oom draagt haar op hiermee te stoppen. Maar dat wil Jenna niet. Dan gebeurt er iets wat het leven van Jenna totaal op zijn kop zet….

In het volgende gedeelte neemt de moordenaar ons mee terug in de tijd waar we getuige zijn van alweer een dubbele moord in het Moordhuis. Vervolgens wordt er nog een vrouw bruut mishandeld en op brute wijze vermoord. Hiermee leren we de moordenaar steeds beter kennen. De angst van de vrouwen tijdens het martelen geeft de moordenaar een kick.

Korte hoofdstukken, waarin continu van alles gebeurt, maken dat je verder wil lezen. Het verhaal valt nergens stil, waardoor het geen seconde verveelt. De personages worden goed beschreven. Gevoelens en angsten worden uitvoerig belicht. Evenals de zoektocht van Jenna naar de moordenaar en de gedachtes van de moordenaar. Het Moordhuis wordt dusdanig goed omschreven dat je jezelf ter plekke waant in de spannende omgeving waarin de gruwelijke moorden worden gepleegd.

Een pareltje van een Gouwe Ouwe thriller met een zeer verassende climax aan het slot. Alles valt als een puzzeltje in elkaar. Ik heb meerdere boeken van James Patterson gelezen, maar deze steekt er echt wel met kop en schouders bovenuit. Moordhuis krijgt van mij dan ook 5 dik verdiende Kraaien.

Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten