zondag 14 november 2021

Cheffies special met Dwaalspoor van Suzanne Vermeer

 



Cover
Jacq

Zelf hou ik van wandelen in bos of langs het strand, dus een thriller met een cover waarop een bosrijke omgeving is afgebeeld pak ik zeker op. Ik ben benieuwd waar de vrouw in houthakkershemd naar onderweg naar toe is en wat er gaat gebeuren of al is gebeurd.

Ink

Het lijkt mij een jonge vrouw meisje dat het bos in wandeld, maar de tekst voorop verhaalt over een vrouw en haar man.

De kleuren zijn mooi herfstig. En de cover  roept op dat het een echte Vermeer is.


Verwachting

Jacq

Zelf hoop ik dat het weer een van de betere verhalen is van Suzanne Vermeer. Het verschilt nogal per boek en dus per auteur (= een aanname dat weet ik). Wel weet ik dat de verhalen makkelijk en vlot weglezen, een fijn boek om tussen twee pittige thrillers in te lezen.

Ink

Ik heb heel lang geleden een Suzanne Vermeer gelezen. Het zijn niet de soort spannende boeken waar ik van in de lucht spring. Maar om eens samen met de andere chef te lezen in een nieuwe Cheffiesspecial leek mij leuk om een hernieuwde kennismaking te hebben.

Het verhaal
Om even op adem te komen zijn Vincent en Silvia Mulder voor twee weken vertrokken naar hun vakantiehuis in Titisee-Neustadt (Zwarte woud). Vincent heeft een kledingbedrijf V-suit en sinds enige jaren runt hij deze met zakenpartner Sebastiaan. Na een onaangenaam telefoongesprek met Sebas, gaat Vincent erop uit met zijn mountainbike. Silvia spreekt met hem af dat ze 's avonds uit eten gaan. Terwijl Silvia ongeduldig op Vincent zit te wachten en hem probeert te bereiken, staat de politie aan de deur en komt het vreselijke nieuws vertellen dat Vincent om het leven is gekomen door een tragisch ongeval. Wanneer er even later bijna op dezelfde plek een dode vrouw wordt gevonden en een getuige verklaart Silvia bij de plek des onheils te hebben gezien, wordt ze ter ondervraging door de politie meegenomen. Of ze nu schuldig of onschuldig is, de boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood.
Om haar onschuld te bewijzen en om er achter te komen wat er met haar man is gebeurd roept Silvia de hulp in van haar vroegere buurmeisje Lauren Martens die nu juriste is.

Onze mening


Jacq

‘Dwaalspoor’ is een boek met een aantal boeiende situaties maar het is geen verhaal dat me bezig houdt zoals bijvoorbeeld een psychologische thriller wel kan doen. Mijn ervaring is met het lezen van dat soort thrillers dat die me niet loslaten en onder mijn huid kruipen, die moet ik dan ook zo snel mogelijk uitlezen. ‘Dwaalspoor’ voldoet in dit geval aan mijn verwachting, want het leest door de makkelijke schrijfstijl vlot weg. Het is geen verhaal dat ik per se in een keer uit te lezen, ik kan het gerust wegleggen om na een dag of twee dagen later weer op te pakken om verder te lezen.

Ink

Veel, heel heel heel veel dialoog. Bijna alleen maar. Hij zei, zij zei, die zegt en ga zo maar door. Daarom zakt het wel , voor mij, regelmatig even in. 

Verder komen er genoeg verdacht gemaakte personages voorbij, zodat je als lezer goed mee kan puzzelen en op het verkeerde been gezet wordt.

Jacq

Silvia, het hoofdpersonage, is door de auteur als een sterke vrouw met lef neergezet. Ze weet duidelijk aan te geven, wanneer ze door de zakenpartner Sebastiaan onder druk wordt gezet, daar niet van gediend te zijn. Ondanks dat de Spaanse Diego daarbij aanwezig is geeft ze duidelijk te verstaan dat Sebastiaan het niet alleen voor het zeggen heeft nu Vincent er niet meer is. Hij zal rekening moeten houden met haar. De auteur heeft ook Silvia haar kwetsbare kant beschreven en wel op zo’n wijze dat ik met haar meeleef. Want wordt maar eens op een wijze verhoord die dreigend is terwijl je weet dat je onschuldig bent, ze houdt zich dan ook sterk en dapper maar zodra ze buiten is, is ze hondsberoerd en moet zelfs overgeven!

Ink

Eerlijk is eerlijk: ik heb mij best vermaakt met het lezen van Dwaalspoor. Alle hebberige haaien die op Silvia afzwemmen na het overlijden van haar man, vlak voor de scheiding zorgt voor veel speculaties en rotopmerkingen richting haar. Je krijgt bijna medelijden met de vrouw. Bijna. Al roept ze dat als personage dan weer niet op bij mij.

Jacq

Wanneer ik denk te weten, door de paar spannende gebeurtenissen hoe het afloopt word ik verrast dat Sebastiaan ineens op komt dagen. Mijn idee over het einde van het verhaal wordt daarmee om zeep geholpen! Het blijkt toch wat minder voorspelbaar dan verwacht. En stiekem ben ik blij toe. Dit verhaal krijgt van mij 3,5 Kraaien.

Ink

De auteur weet mij dan op het einde toch even te verrassen endaardoor ben ik dan eigenlijk nog een keer verrast dat ik dit boek dus best leuk vond.

3,5 kraaien

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten