donderdag 8 april 2021

Familie liegt nooit van Karen M. McManus

 


Titel: Familie liegt nooit

Auteur: Karen M. McManus
Uitgever: Van Goor
Pub datum: december 2020
Door: Ilse
Kraaien : 3,5

Tot hun grote verbazing krijgen de van elkaar vervreemde Jonah, Milly en Aubrey Story alle drie een uitnodiging om hun vakantie te komen doorbrengen op het vakantieresort van hun oma die ze nog nooit hebben ontmoet. Hun onterfde ouders zijn het erover eens dat ze deze kans moeten grijpen. Maar eens op het eiland lijkt oma erg verbaasd hen te zien. De drie laten zich echter niet afschrikken en willen dit tot op de bodem uitzoeken.

Karen M. McManus is een Amerikaanse auteur van fictie voor jonge volwassenen. Ze is vooral bekend van haar debuut ‘Een van ons liegt’, dat meer dan 160 weken op de New York Times-bestsellerlijst stond.

‘Familie liegt nooit’ is het verhaal van de Story-familie en wordt vanuit meerdere perspectieven verteld, voornamelijk vanuit dat van Milly, Aubrey en Jonah. Op deze manier geeft McManus je een breed en diep inzicht in het leven van de Story’s. Het verhaal wordt regelmatig doorbroken met een blik op het verleden vanuit het oogpunt van Allison, Milly’s moeder. Deze stukjes bezorgen het verhaal een grote meerwaarde. Enerzijds werpen ze een licht op het mysterie, anderzijds doorbreken ze de vaak eerder luchtige sfeer van het boek.
We leren de drie hoofdkarakters echt goed kennen als gewone normale tieners waarin vele jongeren zich (of anderen) zullen herkennen. En al snel blijkt dat de geheimen van de familie groter zijn dan verwacht. Alhoewel het boek een YA-thriller zou moeten zijn, is er erg weinig spanning aanwezig in het verhaal. Het gaat vooral over het mysterie dat hangt rond de Story’s dat stap voor stap duidelijker wordt. Het verhaal ontwikkelt zich uiteindelijk in een weinig verrassend plot.
McManus heeft een erg vlotte schrijfstijl. Het boek zorgt dan ook voor een aantal ontspannende uren leesplezier. 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten