woensdag 7 april 2021

Al jouw leugens van rebecca Fleet

 


Titel: Al jouw leugens

Auteur: Rebecca Fleet

Uitgeverij: Boekerij

Publicatiedatum: maart 2021

Recensie door: Karin

Kraaien: 3

 

Wat vind ik van de cover?
Een zwarte achtergrond, een blad papier geknipt als een huis. Met een openstaande deur en uitgewerkte ramen, en vlammen. De titel in een bijna vrolijk geel. De covertekst 'Je huis is afgebrand. Je vrouw weet van niets. Je dochter weet te veel!' Een zeer bijzondere cover.

 

Wat verwacht ik van tevoren?
Ik las van Rebecca Fleet eerder 'Huizenruil', dat beviel me wel. Ik lees over dit nieuwe boek: fantastische thriller, klassieke psychologische thriller vol spanning, heerlijke twists, ijzige sfeer, met zorg uitgediepte personages. En dit alles bij een verhaal waar een man moet kiezen, zijn dochter of zijn vrouw. Benieuwd of alle veelbelovende uitspraken zullen worden waargemaakt.


   Misschien is ons primaire instinct we overleven in plaats van beschermen. Maar met die specifieke waarheid wordt een mens normaal gezien niet geconfronteerd, en er zit iets lelijks aan, een soort egoïsme dat wordt blootgelegd.

Mijn recensie:
'Al jouw leugens' wordt verteld vanuit verschillende personages en tijdslijnen. Er is het heden, vanuit Alex en Natalie, en het verleden – 1999 – verwoord door Rachel en Sadie. Dat klinkt redelijk verwarrend, maar laat je vooral niet afschrikken, je kunt het heel goed blijven volgen. Zowel het eerste als het tweede deel – dus telkens een verschillende periode – eindigen met een cliffhanger, je hebt dus ook een beetje geduld nodig. Langs de kant van Alex voel ik wel een vorm van begrip, maar toch vind ik ook dat hij – normaal gezien nog compleet in schok – toch wel heel snel op bepaalde zaken reageert. Ik denk dat ik in zijn situatie helemaal anders zou reageren, maar ja, over mij wordt dan ook geen boek geschreven.

Op een bepaald moment heb ik een oordeel gevormd over één van de personages, maar dat moet ik deze door een plotse wending in het verhaal helemaal herzien, leuk, een tikje onvoorspelbaar, daar hou ik wel van.

Nadien is er nog een plottwist, maar deze had ik wel al voelen aankomen, dus iets minder verrassend. Misschien loopt alles net iets te gemakkelijk en te voorspelbaar in het verhaal. Bovendien is het verhaal verdeeld in behoorlijk lange hoofdstukken, waardoor het voor mij net iets minder vlot leest.

Ik vrees dat het boek niet echt lang zal blijven hangen, het was vooral een prettig tussendoortje, en daar is op zich niets mis mee natuurlijk. Omwille van de onverwachte plotwending geef ik 'Al jouw leugens' een score van 3 kraaien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten