zondag 18 oktober 2020

Nooit meer alleen van Angelique Haak

 


Titel: Nooit meer alleen

Auteur: Angelique Haak

Uitgeverij: Crime Compagnie

Publicatiedatum: september 2020

Recensie door Lisa

Waardering: vijf kraaien

 

Zes vrienden, verbonden door een groot geheim… Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Angelique Haak debuteerde in 2017 met de thriller “Een nieuw begin”, waarin ze rechercheur Jennifer Brugman aan het grote publiek voorstelde. Zo won Angelique meteen een grote groep lezers voor zich, want Jennifer is een complex, intrigerend personage. Ze werd meteen genomineerd voor de Thrillzone Award 2017, won een online fanbase voor zich en groeide zo via haar volgende titels “Uitgeschakeld”, en vooral “Zwarte Zielen”, uit tot een auteur naar wiens nieuwe boeken vol verwachting werd uitgekeken.

Haar nieuwe thriller “Nooit Meer Alleen” scoorde dan ook meteen een pak positieve recensies, en met recht en rede. Waar “Zwarte Zielen” al op zeer veel lovende recensies mocht rekenen, is “Nooit Meer Alleen” nog net dat niveau hoger. Angelique Haak bewijst met dit boek dat ze zich met recht bij de Nederlandse toppers mag rekenen.

Met flashbacks troont zij je mee naar het verleden van de zes vrienden, en uiteraard dat grote geheim dat hen met elkaar verbindt. Emma is een van de zes, die een ogenschijnlijk gelukkig leven leidt waar niets misloopt, tot ze een overlijdensbericht ziet en met een schok terug naar haar duistere verleden wordt gekatapulteerd. Emma’s zorgvuldig opgebouwde leventje wordt volledig in de war geschopt, en ze verliest al snel de teugels.

Door de korte hoofdstukken die afwisselend heden en verleden verhalen, wordt de lezer meegesleurd in de rollercoaster die het huidige bestaan van Emma volledig overhoop gooit. Emma wordt als personage zeer sterk uitgewerkt, het is duidelijk dat zij de spilfiguur in het boek is. Andere personages blijven wat meer op de vlakte, maar dat mag de pret niet bederven. Emma is ook zo geschreven dat je met haar meeleeft en haar pijn voelt, waardoor verschillende emoties de revue passeren.

En dan neemt Angelique Haak je nog mee in een bijzonder spannende finale die de lezer ademloos achterlaat. Een prachtige prestatie van Angelique Haak, die terecht naast bekendere namen mag liggen in de boekhandels met dit ijzersterke boek. Ik kijk alvast uit naar het volgende werk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten