dinsdag 28 april 2020

Narcotica van Emelie Schepp


Titel: Narcotica
Auteur: Emelie Schepp
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Publicatiedatum: augustus 2016
Recensie door: Astrid
Kraaien: 4


Achterflap
Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De
vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Mijn recensie
Het tweede boek van Schepp begint met een verhaal van een meisje. Als je het eerste boek hebt gelezen weet je gelijk wie dat meisje is.
Narcotica begint intrigerend met een dood Thais meisje, Noi. Een overdosis van vijftig bolletjes heroïne die in haar maag zaten. Een bolletje is geknapt en daardoor is ze  aan een overdosis in de trein gestorven.
Pim, het meisje dat bij haar was is gevlucht uit de trein en is verdwenen. Het politieteam weet niet waar ze is.
Jana, officier van justitie wordt weer bij de zaak betrokken. Als snel zit ze er tot over haar oren in de zaak. Er zijn veel verbanden met Memento, het vorige boek.

Ik heb Narcotica in het weekend gelezen. Toen ik er eenmaal inzat kon ik het boek niet meer loslaten. Het hele weekend heb ik zitten lezen. Ik was niet aanspreekbaar voor mijn hubbie, terwijl hij net dat weekend vrij was.
Het karakter Jana wordt verder uitgediept en je leert haar goed kennen door haar extreme verleden met Danilo. Ook de relatie met haar vader staat onder druk, en dat wordt steengoed uiteen gezet.
De andere karakters krijgen ook meer gestalte. Henrik en Emma worden weer ouders, Gunnar staat onder druk door een verandering bij de politie, en Mia is gewoon Mia. Heeft ze eindelijk een relatie?

Met Narcotica heeft Emelie Schepp een veelbelovend tweede deel neergezet. Ik hoop dat Post Mortem, het volgende boek dat ik recenseer voor Thrillerlezers! net zo goed is als de vorige twee. Voorlopig ben ik verslaafd geraakt aan deze serie en kijk ik er naar uit om ze allemaal te lezen. Hoe gaat het verder met Jana? Is Danilo nog in beeld, en hoe gaat het verder met haar vader? Allemaal vragen waar ik achter hoop te komen.

Voor nu, vier kraaien voor Narcotica! Goed gedaan Schepp!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten