zaterdag 22 februari 2020

Roadtrip Italia van Annette van Luyk


Titel: Roadtrip Italia
Auteur: Annette van Luyk
Uitgever: Ellessy Relax +
Publicatiedatum: december 2019
Recensie door: Jacqueline
Kraaien: 3,5

Cover
Ik ben een liefhebber van foto’s van landschappen en ook. Deze cover vind ik dan ook erg mooi. De bomen, de lucht en de weg die verdwijnt aan de horizon, prachtig! Waar deze weg naar toe leidt...... daar wil ik graag achter komen.

Achterflap
Marloes loopt tegen de veertig en hoewel ze haar biologische klok voelt tikken, heeft ze nog geen partner gevonden met wie ze een gezin zou willen stichten. Maar dan loopt ze hem plotseling tegen het lijf: de charmante levensgenieter Erik. Ze wordt stapelverliefd en tot haar grote verrassing is ze binnen drie maanden zwanger. Tijdens haar zwangerschap ontdekt ze dat Erik niet altijd even open en eerlijk. Tegen haar. Is, maar ze schuift haar onderbuikgevoel opzij.

Na de geboorte van Luna doet Marloes echter een angstaanjagende ontdekking die haar doet besluiten direct te vluchten, ver weg van Erik. Midden in een koude winternacht vertrekt ze halsoverkop met haar baby, zonder een duidelijk plan in haar hoofd. Gaandeweg besluit ze dat dit het juiste moment is om op zoek te gaan naar haar Italiaanse vader, die ze nooit heeft gekend. Het wordt een enerverende roadtrip dwars door Italië, waarbij spannende en gevaarlijke situaties haar zoektocht bemoeilijken.

Mijn mening
Wat een heerlijk boeiend verhaal met romantische, vervelende maar ook zeker bizarre situaties! De auteur Annette van Luyk heeft een prettige, vlotte en ook zeker een meeslepende schrijfstijl met een makkelijk te volgen verhaallijn.

Ik heb me ontzettend in kunnen leven in de spannende gebeurtenissen van Marloes maar ook in die van Erik ondanks dat ik hem op sommige vlakken het een irritante vent vond! Marloes die in het eerste deel van het verhaal toch wel aardig naïef is en zich door Erik voor de gek houden terwijl ze eigenlijk onbewust wel weet dat wat hij zegt niet klopt. Maar zodra ze iets vindt waardoor de schellen van haar ogen vallen besluit ze halsoverkop met Luna te verdwijnen. Ik vond dat Marloes toen lef toonde! Erik helemaal in de stress want dat Marloes met hun baby Luna zou verdwijnen lag niet in de planning. Dit paste totaal niet in het straatje van Erik want die had hele andere plannen. Hij meldt Marloes dan ook als vermist bij de politie. Maar ook aan de politie laat Erik niet het achterste van zijn tong zien en zeker niet wanneer blijkt dat hij meer problemen krijgt dan hij zelf heeft voorzien. En of het Marloes lukt om helemaal van de radar te verdwijnen? Ze doet haar uiterste best totdat Luna dreigt roet in het eten gooien.......

Ik heb het boek zodra het kon opgepakt en had het binnen twee dagen uit. Het verhaal is voor mij een dat ik graag lees na een psychologische of literaire thriller. Meestal kies ik dan een boek van Suzanne Vermeer of Linda van Rijn maar daar voeg ik nu graag boeken van Annette aan toe. Ik heb me met dit boek goed vermaakt en het krijgt dan ook van mij 3,5 kraaien.

Spanning: 3,5
Psychologische ontwikkeling personages: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Plot: 3,5
Originaliteit: 3,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten