donderdag 10 oktober 2019

Sabotage van André Hoogeboom


Titel: Sabotage
Auteur: André Hoogeboom
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
Jaar uitgifte: juni 2019
Recensie door: Jacqueline

Cover
Een cover die bij mij als Formule 1 liefhebber intrigeert maar ook gelijk afschuw opwekt! Een brandende racewagen die wil ik uiteraard liever niet zien want de gevolgen zijn niet te overzien.

Achterflap
Kalle Alhainen komt vervroegd vrij uit de gevangenis met maar één doel, één missie: het achterhalen van de ware toedracht van het dodelijke ongeluk van zijn vader. Want een ding is wel duidelijk: het ongeluk had nooit mogen gebeuren. Kalle moet terug naar een tijd zonder elektronica en hightech-computersoftware. Een tijd waarin een kleine misrekening of gebrek aan concentratie desastreuze gevolgen had voor het verloop van een formule 1-race en waarin teamgenoten elkaar bijna letterlijk naar het leven stonden.
Met zijn onderzoek roert Kalle in een beerput van geheimhouding, nepotisme en vriendjespolitiek en rijt hij oude wonden open. De prijs die hij daarvoor dreigt te moeten betalen is hoog -- heel hoog. Maar de waarheid is hem nu alles waard, zelfs zijn leven.

Mijn mening
Het spannende, boeiende en intrigerende verhaal heeft me wel bezig gehouden want zoiets zou ook best in het echt kunnen gebeuren. Het is natuurlijk te hopen van niet. Maar het zet je wel aan het denken. Door de auteur is het spannende verhaal heel realistisch geschreven. De personages van Kalle Alhainen en van Joe Jones zijn zeer goed beschreven. Het karakter Aiden Carter vind ik ook goed beschreven en zijn gedrag is dan ook wel enigszins herkenbaar als die van een Formule 1 coureur. Het betreft dan wel het gedrag wat wij voorgeschoteld krijgen door de media, vraag is natuurlijk wel wat dan het juiste gedrag is, daar moet ik het antwoord op schuldig blijven. Dat Kalle Alhainen kost wat het kost, zeker wanneer er heftige dingen gebeuren, de waarheid over zijn verongelukte vader boven tafel wil hebben snap ik goed. André Hoogeboom weet dit allemaal zo gedetailleerd en treffend te schrijven dat het mij uitnodigt om het boek snel uit te lezen. Ik wil immers weten hoe het afloopt. Het einde is wel iets voorspelbaar maar heeft toch ook nog een verrassingselement. Sabotage krijgt van mij 4,5 kraai.

Originaliteit: 4
Spanning: 4,5
Psychologie: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4,5
Plot: 4,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten