dinsdag 6 augustus 2019

Ken je deze al?

Hans Breuker omschrijft zijn boek als actieboek voor mannen. Ik vind genres altijd een beetje onzin, want de ene vrouw kan ook van een actieboek houden en een man van een vrouwenthriller. Al die hokjes. Oftewel de eerste Mack Dime is voor de liefhebber van een echt actieboek. 

Mack Dime is een kruising tussen James Bond en 50 cent. De eerste Nederlandse actieboeken serie.

Waar gaat het boek over?

In het eerste deel wordt Mack in de val gelokt door zijn oud protegé waardoor zijn reputatie wordt beschadigd, niet iets wat hij goed kan gebruiken in zijn functie als eigenaar van het grootste beveiligingsbedrijf van Europa.

Hij wordt vals beschuldigd en ontsnapt aan de politie. Op de vlucht probeert hij zijn onschuld te bewijzen terwijl hij achterna wordt gezeten door de politie en een hele batterij huurlingen. Zijn kantoor wordt bezet en de media berichten dagelijks over Nederlands meest gehate BN-er. Nog niet eerder zat Mack zo diep in de shit. Hij kan alleen maar terug naar zijn oude buurt, de Amsterdamse Bijlmer. Daar vraagt hij zijn oude gangstervrienden om hulp en gaat hij in de aanval.

De auteur

Al als kind was Hans Breuker met verhalen bezig, tijdens het tekenen. En op zijn zestiende wist hij zeker dat hij schrijver wilde worden. Later belandde hij echter in de marketingwereld, waar hij momenteel nog steeds werkzaam in is. Zijn droom om te gaan schrijven is hij nooit vergeten en in 2016 schreef hij twee korte verhalen. Daarna maakte hij een begin met de actiethriller Mack Dime, het verraad van Lady Charlamane, waarmee hij uiteindelijk in 2019 debuteerde. Momenteel is hij bezig met het tweede deel van de Mack Dime-serie, een prequel.

Let op!!! Deze week verschijnt de oproep voor meedoen aan een nieuwe leesclub. Wat dat met dit boek te maken heeft? Drie keer raden... Juist! Het verraad van Lady Charlamane is het eerstvolgende Boekvonnis. Hou Thrillerlezers dus maar in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten