maandag 29 juli 2019

Verwacht in augustus, deel 3

Op 22 augustus

Voor de lezers van Tess Gerritsen en Karen Rose


In een welgestelde wijk van Savannah wordt een dode vrouw gevonden. De buurtbewoners zijn geschokt en voor misdaadverslaggever Harper McClain is de zaak nog verontrustender: het slachtoffer was een bekende van haar.



Naomi Scott was 24. Een rechtenstudente die als barmeisje werkte om de eindjes aan elkaar te knopen en die grootse plannen had voor de toekomst. Ze zou de wereld gaan veranderen. In plaats daarvan eindigde haar leven op straat, in het holst van de nacht, door een enkele kogel.



Er zijn geen getuigen, maar wel drie verdachten: Naomi's vriendje, dat een crimineel verleden heeft waarvan hij zegt afstand te hebben genomen. Haar baas, die twee jaar geleden een ander jong barmeisje stalkte. En de zoon van de officier van justitie, Naomi's ex. Alle drie de mannen beweren van Naomi te hebben gehouden. Maar Harper weet maar al te goed dat liefde de meest meedogenloze moordenaars maakt.




Op 22 augustus

Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd met haar zus… Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt door lijkschouwer Frederika Nyman gebeld omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is?










Op 26 augustus

In de Brusselse politiek is niets wat het lijkt. Europarlementariër Kamilla Nowak is rechtvaardig, doelbewust en wars van vriendjespolitiek. Totdat haar man wat minder braaf lijkt dan ze dacht en daarmee haar politieke carrière in gevaar brengt. In de politiek kunnen eigenbelang en witteboordencriminaliteit dodelijk zijn...











Op 28 augustus

Geloof me is een spannende jeugdthriller van Sophie McKenzie, die met haar debuut Vermist bijna elke juryprijs in Engeland won en twee keer is genomineerd voor de Carnegie Medal. Met herkenbaar politie niet betreden-elastiek.
Het leven van Carey staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin Amelia doodsbedreigingen krijgt. Volgens de politie komen de dreigberichten namelijk van háár laptop. Dat zou ze Amelia toch never nooit aandoen?! Waarom gelooft de politie haar niet? Het ergste is nog dat Amelia haar niet meer wil zien.
Wanneer Amelia plotseling verdwijnt, wijst iedereen meteen naar Carey. In paniek slaat ze op de vlucht. Kan Carey de dader ontmaskeren voor het te laat is?





Op 15 augustus

Dichtregels voor de doden van Preston & Child is het achttiende deel in de Pendergast-serie.
Na een machtswissel binnen de top van de FBI in New York, wordt A. X. L. Pendergast geconfronteerd met een onmogelijk voorwaarde om zijn baan te kunnen behouden: de fameuze einzelgänger moet gaan samenwerken met een partner.
Pendergast en zijn nieuwe collega, junior agent Coldmoon, worden aangesteld om een reeks moorden in Miami Beach te onderzoeken. Een bloeddorstige psychopaat snijdt het hart van zijn slachtoffers uit, om het vervolgens met een cryptische, handgeschreven boodschap achter te laten op lokale grafstenen. Er is totaal geen relatie te vinden tussen de graven, op één bizar detail na: elk graf behoort toe aan een vrouw die zelfmoord heeft gepleegd.
Maar dat is al snel het laatste waar Pendergast zich zorgen over maakt. Want hoe dieper hij graaft, hoe meer hij erachter komt dat de gewelddadige moorden nog maar het topje van de ijsberg zijn. Het lijkt alles weg te hebben van een samenzwering die misschien wel decennia teruggaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten