dinsdag 14 mei 2019

Het strandhuis van Suzanne Vermeer


Titel: Het strandhuis
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna uitgevers
Jaar uitgifte: mei 2019
Recensie door: Jacqueline

Cover
De cover, tsja wat vind ik daarvan? Om eerlijk te zeggen vind ik deze niet zo bijzonder. Het is er niet eentje die me in een oogopslag pakt of triggert. Wat me wel triggert is de naam van de auteur en de subtitel ‘drie vrouwen in drie verschillende landen- een stalker’ waardoor ik het boek op zou pakken om de achterzijde te lezen.

Achterflap
In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker. De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op het zonnige Sardiniƫ, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.......

Mijn mening
 ‘Het strandhuis’ was, na het boek IJskoud die me wat tegen viel, voor mij weer een heerlijk te lezen en spannend Suzanne Vermeer boek dat ik vrij snel heb uitgelezen. Het boek begint per hoofdpersonage met een eigen verhaal waarvan drie samen een verleden hebben en iets uit hun verleden popt op. Daardoor ontkomen de drie vriendinnen (Gemma, Claire en Patricia) er niet aan, om ondanks de gemaakte afspraak van 20 jaar geleden om nooit en te nimmer contact met elkaar te zoeken, die gemaakte afspraak te doorbreken. Het vierde personage Teresa Maas, journaliste van beroep, maakt misbruik van de gevoelens van de rechercheur Bas de Haan en ontdekt op een ‘slinkse wijze’ het e.e.a. over de gevonden resten van een menselijk lichaam en gaat verder op onderzoek uit. De vier verschillende verhalen lopen in elkaar over en de ontknoping was een verrassende die ik niet verwacht.
De personages vind ik goed uitgewerkt waarvan ik die van Claire het beste uitgewerkt vind. Waarom? Claire heeft door het verleden zich een harde buitenkant aangemeten en beschermt haar kwetsbare kant zo. Normaliter kom je jezelf in het gewone leven wel tegen en moet je toch met de billen bloot maar of dit ook bij Claire gebeurd….
Het personage van Teresa vind ik ook goed uitgewerkt, zeker nadat duidelijk wordt wat haar personage allemaal heeft meegemaakt, de kwartjes op de plek vallen, raakt me dit en kan ik begrip voor haar opbrengen.

Over het personage van de rechercheur Bas de Haan heb ik in het begin echt mijn twijfels omdat hij zich door Teresa laat gebruiken maar gelukkig draait dit ten goede bij!
Suzanne Vermeer haar boeken vind ik prettig en makkelijk leesbaar. Voor mij heerlijke boeken om in een drukke periode te lezen aangezien ze makkelijk weg te leggen en weer op te pakken zijn want je zit zo weer in het verhaal!

Als toegift is er een kort verhaal geschreven door Gemma Kasteleijn toegevoegd, dit had wat mij betreft niet gehoeven.

Het strandhuis krijgt van mij dan ook 4 kraaien


Geen opmerkingen:

Een reactie posten