zaterdag 4 mei 2019

De genomineerden voor de prijs van de Jonge jury













In alle verbazing rondom de Gouden Strop en de Schaduwprijs, vergat ik even helemaal de nominaties voor de altijd leuke en gezellige wedstrijd van de Jonge Jury. 

De drie genomineerden zijn geen van alle boeken waarvan je achterover valt door dat je niet snapt dat juist zij op de lijst staan. Alle drie zijn ze echt heel goed, want ik las ze allen. Ik heb wel een lichte voorkeur, maar die doet er niet toe.

Even wat uitleg over wat nu die Jonge Jury is:

Ook dit schooljaar werden leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uitgedaagd om één of meerdere Leestips te lezen. De Leestips werden in december aangedragen door de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 1 mei stemden de jongeren via stemansichten, -formulieren en de online stemmodule op een van deze titels of op een ander jeugdboek uit 2018. De drie boeken met de meeste stemmen maken kans op de Prijs van de Jonge Jury 2019.

De genomineerde titels zijn:*

Fright Night – Maren Stoffels (Uitgeverij Leopold)
Snitch – Margje Woodrow (Uitgeverij De Fontein)
Wild – Mel Wallis de Vries (Uitgeverij De Fontein)

*Op alfabetische volgorde van boektitel.

De Prijs van de Jonge Jury 2019 wordt uitgereikt op woensdag 5 juni tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. Naast het bijwonen van de prijsuitreiking ontmoeten de leerlingen hun favoriete auteurs, volgen zij workshops en is er een uitgebreid gangenprogramma. Optredens worden verzorgd door zanger Jeronimo, dansgroep Furious Flow en Vinchenzo.
 
Over de Jonge Jury
De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs en beleeft dit jaar zijn achttiende editie. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten en hen een mening te leren vormen over de boeken die zij lezen


Bron: persbericht Jonge Jury

Geen opmerkingen:

Een reactie posten