maandag 15 april 2019

Sneeuwwitje moet sterven


Titel: Sneeuwwitje moet sterven
Auteur: Nele Neuheus
Uitgeverij: Querido
Publicatiedatum: november 2012
Recensie door: Tamara
Kraaien: 4

Op een donkere ochtend in november vinden bouwvakkers op een verlaten vliegveld van de Amerikaanse luchtmacht in Eschborn bij Frankfurt een menselijk skelet. Even later stort een vrouw van een voetgangersbrug op een voorbijrijdende auto. Een getuige denkt gezien te hebben dat de vrouw werd geduwd. Het onderzoek voert Pia Kirchhoff, assistente van hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein, naar het verleden: vele jaren geleden verdwenen uit het kleine plaatsje Altenhain twee meisjes. De vermoedelijke dader, de twintigjarige Tobias Sartorius, keert na het uitzitten van zijn straf terug naar het dorp. Wanneer dan opnieuw een meisje verdwijnt, begint het verhaal van voren af aan.

“ Nico hoorde het gepiep van remmen, toen een dof geluid dat werd gevolgd door een geluid van botsende en scheurend metaal.”

Vele hebben boeken in de kast staan die er al een eeuwigheid in liggen. Puur omdat er steeds nieuwe boeken uitkomen, verdwijnen deze oudjes steeds langzaam aan naar het vergeethoekje. Net als dit boek. Dit boek ligt al een eeuwigheid te wachten om gelezen te worden. En Toen ik hem deze week eindelijk uit het stofnest haalde en erin begon, vroeg ik mij steeds weer af waarom ik niet eerder dit boek gepakt had.

Ook al kent dit boek veel karakters, het maakt het verhaal er niet warrig op. Elk karakter heeft een duidelijk doel in het boek. Elk karakter is op de één of andere manier verbonden met elkaar of met de slachtoffers. Ondanks dat dit boek geen nagelbijtend spannend boek is, zit het wel vol spanning.
Dat het boek redelijk mak is (als in geen afgehakte lichaamsdelen), voel je dat het aan de oppervlakte kriebelt. Het verlangen om te weten wat er nu precies is gebeurd, houdt het hele boek je bezig. Hoe verder je ook in het boek komt, hoe meer je het idee hebt dat je langzaam een beerput aan het openen bent, waarvan onder één van de bladzijdes een gruwelijk geheim verborgen ligt. Heel af en toe had ik het gevoel: Wil ik dit wel weten? Wil ik wel weten wat er zich allemaal in het dorpje afspeelt?
Dit boek pak je heel snel weer op om je erin te verliezen. Zodra ik even een verloren momentje had, was ik weer aan het lezen.

De karakters zijn goed neergezet en duidelijk omschreven. Ik had Ties meteen al in mijn hart gesloten! Maar ook Tobias, die ondanks dat hij zijn straf uit had gezet, toch op zoek gaat naar de waarheid.

Wel is het jammer dat er kromme zinnen tussen staat of onnodige spaties. Als: “nog had zullen bellen” is zo'n zin die mij meteen even uit het verhaal had getrokken en na meerdere malen te hebben overgelezen er maar geen aandacht verder aan besteed. Het loopt niet lekker haha. Maar ook pi stool en wa nneer zijn kleine onnodige foutjes.
Maar ondanks die foutjes heb ik echt genoten van het boek en vond het echt heel erg jammer dat het uit was. Dit boek is echt de moeite waard om eens uit het stof op te diepen en ervan te genieten!

Komt dit boek in mijn pareltjes boekenkast?: Oh ja zeker!!!!
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?: Dit boek smaakt naar meer!!!
Zal ik dit boek aanraden aan anderen?: Zeker! Ga rustig zitten en laat je meenemen door het boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten