maandag 22 april 2019

De verlichting van Stephen King


Titel: De verlichting
Auteur: Stephen King
Uitgeverij: The house of books
Publicatiedatum: maart 2019
Recensie door: Tamara
Kraaien: 3

Scott Carey blijft gewicht verliezen zonder dat zijn uiterlijk verandert, en zo gebeuren er wel meer vreemde dingen. In het plaatsje Castle Rock belandt hij midden in een escalerende ruzie met zijn lesbische buren. Een van hen is vriendelijk, de andere cold as ice. De vrouwen willen een restaurant openen maar de inwoners willen niets weten van een lesbisch koppel. Als Scott inziet met wat voor vooroordelen zij, en hijzelf, te maken hebben, besluit hij te helpen. Onverwachte verbonden, de jaarlijkse hardloopwedstrijd en Scotts mysterieuze aandoening brengen het beste in mensen naar boven.

“Deze keer was het “Sorry schat!” moment iets serieuzer van aard: haar maag maakte een dubbele salto in plaats van een enkele, haar knieĆ«n kwamen los van de grond en ze voelde haar haren de lucht in zwiepen.”

Tja, dit boek kent eigenlijk maar 115 bladzijdes en ook met dit boek had ik het gevoel dat dit een fragment is uit een veel groter verhaal. Je begint gewoon ergens, zonder inleiding en je bent binnen een uurtje of 2 alweer op het einde. Eigenlijk heb ik een beetje een pesthekel aan zulke boekjes, want je betaaltd wel de volle prijs ( €17,-) voor het boekje. Dat King wat minder wil gaan schrijven, snap ik. Die beste man is al op leeftijd en druk met het verfilmen van zijn boeken. Dat hij zich wat meer op korte verhalen wil richten, kan ik mij ook nog indenken. Maar bundel ze dan tot een lekker ouderwets dik boek.

De cover van het boek past wel erg goed bij het verhaal. De karakters blijven voor mij erg oppervlakkig, puur omdat het zo'n kort verhaal is. De onderwerpen zijn van deze tijd en het is wel hartverwarmend om te lezen hoe Scott zijn best doet om bij zijn lesbische buren in een goed blaadje te komen. Ook komt de fantasie van King wel weer heerlijk aanbod, maar ( en het wordt nu afgezaagd..) het was gewoon te kort om het geweldig te vinden!

Toch vond ik dit boekje beter dan de voorganger ( Gwendys knoppenkist), het verhaal pakte mij meer en heb daardoor toch eventjes genoten van het verhaal.



Komt dit boek in mijn pareltjes boekenkast?:   Nee, die vind je nooit meer terug haha
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?:         Ik ben niet meer zo enthousiast als ik vroeger was van hem.
Zal ik dit boek aanraden aan anderen?:           Niet voor die prijs nee. Daar ben ik heel eerlijk in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten