zaterdag 10 november 2018

Thriller Top Tien van week 45

1. Suzanne Vermeer

IJskoud

Wanneer inspecteur Ben de Groot een cold case opent van een verdwenen meisje, lijken familieleden onaangenaam verrast. Thriller.

A.W. Bruna - € 15,00 - ISBN 9789400510067


In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.
Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna's broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling.
Alleen Johanna's nichtje Olivia - die enkele jaren na de verdwijning is geboren - toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.


2. 

Samuel Bjørk

De jongen in de sneeuw

Het rechercheteam Munch en Krüger wordt geconfronteerd met de brute moord op een 21-jarige ballerina.

Luitingh-Sijthoff - € 20,99 - ISBN 9789024565597


Het beroemde rechercheteam Holger Munch en Mia Krüger keert terug! Vervolg op Ik reis alleen en De doodsvogel.
In een bergmeer wordt een 21-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het nummer '4' is in de lens gekrast.
Inspecteur Holger Munch is met verlof om te zorgen voor zijn dochter, maar besluit om terug te komen voor het onderzoek naar de ballerina. Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek, is op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben wanneer Munch opduikt en haar vraagt om zich over de zaak te buigen. Ze besluit haar vakantie uit te stellen en te helpen met het onderzoek.
Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling...

3. 

Søren Sveistrup

Oktober

Een jaar na de moord op haar dochter keert minister Hartung terug. De moordenaar is echter nog niet klaar. Thriller.

A.W. Bruna - € 18,99 - ISBN 9789400510340


Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen.
Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden. Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is afgehakt.
Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is... 

4. 


John Grisham

Het oordeel

Een geliefde man uit een Amerikaans dorp schiet de dominee neer. Hij wil er niets over kwijt.

A.W. Bruna - € 21,99 - ISBN 9789400510425


Een verbijsterende moord, een bizarre rechtszaak en de diepe wonden die ze slaan in een kleine gemeenschap.
Pete Banning is een van de meest geliefde inwoners van Clanton, Mississippi. Oorlogsheld, patriarch van een invloedrijke familie, herenboer, vader, goede buur en trouw lid van de Methodistische Kerk. Maar op een ochtend in 1946 staat hij vroeg op, rijdt naar het stadje, loopt de kerk binnen en schiet kalmpjes zijn vriend, de dominee Dexter Bell, dood.
En alsof dat niet schokkend genoeg is: het enige wat Pete erover wil zeggen - tegen de sheriff, tegen zijn advocaat, tegen de rechter, tegen zijn familie en vrienden, en tegen de inwoners van Clanton - is 'Ik heb niks te vertellen.' Hij is niet bang voor de dood en bereid zijn motief mee het graf in te nemen.
In zijn meest schokkende en aangrijpende boek neemt John Grisham ons mee op een ongelooflijke reis van het Amerikaanse Zuiden ten tijde van de rassenscheiding van Jim Crow, naar de jungle van de Filipijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog; van een krankzinnigengesticht vol geheimen, naar de rechtszaal van Clanton, waar een wanhopige advocaat er alles aan doet om zijn cliënt te redden.

5. 

Linda van Rijn

Bestemming Bonaire

Saar ziet haar topvakantie op Bonaire met haar man in een nachtmerrie veranderen.

Marmer - € 15,00 - ISBN 9789460684111


Saar en haar vriend Niek hebben een grote teleurstelling te verwerken gekregen: hun vurige kinderwens zal onvervuld blijven. In een opwelling boeken ze een vakantie naar Bonaire. Ze willen even eruit, weg van het Nederlandse winterweer, bijkomen en elkaar weer vinden. Het Caribische eiland met zijn prachtige stranden en altijd schijnende zon lijkt daarvoor de perfecte plek. Als ze ook nog een Nederlands stel ontmoeten met wie het meteen klikt, hebben ze een topvakantie.
Terwijl Saar en Niek genieten van de zon, is op Bonaire de Nederlander Patrick Koelstra vermist geraakt. De politie staat voor een raadsel: Patrick is na een strandfeest zomaar van de aardbodem verdwenen. Door een ongelukkig toeval kruist de zaak van de vermissing de vakantie van Saar en Niek, die daarna een stuk minder onbezorgd is.
Saar krijgt de schrik van haar leven te verwerken en langzaamaan ontvouwt zich een nachtmerrie waarin ze alle grip lijkt kwijt te raken.

6. 

Lee Child

Verleden tijd

Jack Reacher gaat op een avontuurlijke zoektocht naar zijn verleden. Zijn persoonlijkste avontuur ooit. Thriller.

Luitingh-Sijthoff - € 20,99 - ISBN 9789024577194


Jack Reacher, de eeuwige zwerver, bevindt zich toevallig in een kleine stad in New Hampshire en herinnert zich dat zijn vader daarvandaan komt. Maar als hij op zoek gaat naar diens vroegere huis, blijkt er helemaal nooit een Reacher in New Hampshire te hebben gewoond.
Familiegeheimen komen terug en achtervolgen Jack Reacher in deze opwindende thriller - zijn persoonlijkste avontuur tot nu toe.

7. 

Dan Brown

Oorsprong

Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? Thriller met Robert Langdon in de hoofdrol.

Luitingh-Sijthoff - € 15,00 - ISBN 9789021022536


In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur. Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal. Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen. Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…


8. 

Peter Römer

Baantjer. De Cock en de dood van een kerkrat.

Een dode kraker op een altaar en de dood van een vastgoedhandelaar. Nieuwe avonturen van De Cock en Vledder. Deel 83.

De Fontein - € 9,99 - ISBN 9789026144189


De Cock is door zijn rug gegaan. Met moeite beweegt hij zich richting de Oudezijds Voorburgwal. Vastgoedhandelaar Koen Pronk is dood aangetroffen; een val of moord?
Niet veel later worden De Cock en Vledder naar de Vituskerk geroepen, waar op het altaar het levenloze lichaam ligt van Okke, de kraker van de kerk. Het eerdere slachtoffer Pronk blijkt een goede kennis van de voormalige pastoor van de Vituskerk te zijn geweest.
De Cock weet dat de moorden verband moeten houden, maar hoe?

9. 

Karin Slaughter

Gespleten

Bij een gewelddadige aanval ziet Andrea haar moeder van een onverwacht koelbloedige kant. Ze heeft een ander verleden dan Andrea dacht.

HarperCollins Holland - € 19,99 - ISBN 9789402701562



Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea. Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is.
Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

10. 

Linda van Rijn

Winterzon

Herman en Ineke vieren hun 40-jarig huwelijk met familie op Curaçao. Hun schoondochter verdwijnt spoorloos.

Marmer - € 5,00 - ISBN 9789460684081


Ter ere van hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke van Heesch hun kinderen en kleinkinderen mee op een winterzonvakantie naar Curaçao. Op een avond besluiten de schoonzusjes Amber en Sophie te gaan stappen. Er is een leuke beachparty en ze drinken de ene cocktail na de andere.
De keurige huismoeder Sophie raakt zowaar los en is de hit van de avond op de dansvloer. Ze gaat zelfs in op de avances van een knappe en charmante Antilliaan. Het strandfeest loopt ten einde en Amber wil naar huis, maar Sophie is niet van plan om mee te gaan.
Amber besluit om dan maar alleen een taxi te nemen en moet eigenlijk wel grinniken om deze onverwachte kant van haar brave schoonzus. Maar als Sophie ook de volgende ochtend niet naar huis terugkeert, blijkt er niet veel meer te lachen... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten